Donk'un faturası

A -
A +

Yazımın başında Galatasaray'ın puan cetvelinde büyük bir hızla düşme hattına doğru yaklaştığını yazacaktım ama aklıma geldi buna zaten geçen hafta değinmiştim. Bu sebeple Donk'un üzerine verdim başlığı. Galatasaray bünyesindeyken yedekte oturduğu günlerde gıkını çıkarmayan Donk, görev verildiğinde en iyisini yapma adına bütün gayretini sergilemişti. Ama facia transfer politikası onu da Galatasaray'dan kopardı. Ve dün akşam attığı gol olsun, asıl görevi olan savunmadaki müthiş zamanlama ve mücadeleleriyle olsun sonuç üzerinde, Kasımpaşa adına çok ciddi olumlu etkileri vardı.

Torrent'in büyük hataları
Galatasaray'ın yeni teknik adamının, dün akşam dört yedirmedi ama kurduğu 11, yaptığı değişikliklerle hiç tartışmasız yenilgi üzerinde imzası vardı. Şimdi Türkiye'de futbolu yakından takip eden hele hele Galatasaraylılara soracaksınız, Van Aanholt hiç orta sahada oynar mı diye. Kenarda Aytaç diye bir oyuncu yok muydu? Yıllarca burada oynamış. Devam edelim; Hagi ve Popescu'nun pahalı kazıkları Cicaldau ile Morutan acaba Galatasaray'da daha ne kadar ilk 11 oyuncusu olacaklar?

Ya son dörde inerse!
Kendi sahasında oynasa da bir futbol takımının yapısı hangi tür oyun anlayışına uygun ve yatkındır teknik adam önce bunu bilecek. İsim ve saha dolmuşuna binersen, çabuk tahliye olursun. Kasımpaşa şöyle aslında, düz mantıkla renksiz bakışla değerlendirirsek, Galatasaray takımına göre daha fazla iyi oyuncuya sahip bir takım olarak ortaya çıkmaktadır. Yazımın en başındaki cümleye dönecek olursam ki mecburum; zaten dört takımın düşeceği sezon başında belliydi. Yani lig bittiğinde Galatasaray son dört içinde olursa ne yapılır gerçekten çok merak ediyorum.

MAÇIN ADAMI: Donk

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.