Hayırlı işler Fenerbahçe!

A -
A +

Fenerbahçe'de Yüksek Divan Kurulu başkanlık seçimi yapıldı geçtiğimiz cumartesi... Ve bir zamanlar, yani 2 bin ile 2002 arası yönetimde bulunan Uğur Dündar, Vefa Küçük'ü 24 oyla geçerek yeni başkan seçildi. Söylenene göre de kendisini Aziz Yıldırım'ın ekibi desteklemiş... Ama aslında kendileri Atatürk'ün adayıymışlar... Neyse devam edelim... Ali Koç da sonuçlar sonrası "Bizim kulüpten uzaklaştırdığımız isimleri buraya alıyorsunuz. Bundan vazgeçin" uyarısı yaptı. Kulübün hâline bakınız! Hele günler geçsin, siz o zaman neler neler duyacaksınız. Vah ki vah!

Trabzonspor dua etmeli mi?

Ligin bitimine çok az kaldı. Trabzonspor mutlu finale doğru gidiyor. Ama aynı bitime iki misli hafta kalsaydı, ne düşünürdünüz? Hücum hattı nerede ise iflas etmiş gibi... Acaba neden? Avcı Hoca orta alanın tamamını değiştirmekle rahatladığını sanıyor. Sadece kalecisi ve savunması ayakta kalmış bir Trabzonspor anlaşılan o ki işi idare edecek... Neyse, mutlu son sevindirir en azından...

Beşiktaş keklik buldu...

Alanyaspor için bu hafta yazdım zaten... İsmael Hoca da karşısında yazlık takım bulup işi dörtledi... Hani biraz daha ustalık gösterilebilseydi bu maç tüm zamanların lig gol rekoru ile bitebilirdi. Fransız hoca ön taraftaki ekibin tamamını değiştirdi. Aslında Teixeira'yı çıkarsa yeterdi. Üçlü savunma bu defa da rahat takım buldu karşısında. Bence sınav daha bitmemiştir.

Alanyaspor ateşle oynuyor!

Diyeceksiniz ki; geçtiğimiz pazar günü Alanyaspor ligin ilk dört sırasında duruyordu... Doğru ama aynı Alanyaspor küme düşme hattında bulunanlarla birlikte ligin en fazla gol yiyen dördüncü takımı... Bizim Erman Hoca da aynı teknik adamın Karagümrük'te çok başarılı olduğunu söyledi. Ne zaman be? Bendeniz bundan bir iki hafta önce bu sütunlarda Alanyaspor'un bir an önce bu hocadan kurtulması gerektiğini yazmıştım. Düşünebiliyor musunuz, üç maçta 13 gol yedi bu hocanın takımı... 

İsmail Hoca kazandırıyor!

Yok yok F.Bahçe'nin son sekiz maçın yedisini kazanmasından söz etmiyorum. Peki nedir? Şu, Ferdi çıkıyor yerine Szalai giriyor, Crespo çıkıyor yerine Gustavo giriyor, Serdar çıkıyor yerine Berisha giriyor. Ne mi olmuş? Bu oyuncular maçın 90+1. dakikasında değişiyorlar. Acaba diyorum bunların sözleşmelerinde "Oynarsa şu kadar daha olur" diye bir madde mi var? Başka türlü izah edecek olan var mı? 

Arda'ya ayıp ettin Torrent!

Arda Turan bu ülkenin uzun bir zaman gurur duyduğu futbolcusu idi... Kolay mı hem A. Madrid hem de Barcelona'da oynamak? Sonra yuvaya döndü Arda... Gerçekten de yuva olarak görür Galatasaray'ı... Eh zamanında Ali Sami Yen'de top toplayıcı olmak... Ve sen Torrent, bitmiş, kaybedilmiş bir maç sona ererken bu ismi harcarcasına maça sokuyorsun... 

Neredesin Yahupova?

Bilmem adını doğru mu yazdım? Ama asıl önemli olan bir başka durum var. Bu konu ile ilgili gazeteme teşekkür ederim. Nedir mi? Pazartesi günü 15. sayfada Fenerbahçe Kadın Basketbol Takımı’nın Avrupa ikincilik ödülünü almak için salona çıkan kadrosunun fotoğrafı var. Ve o fotoda 11 oyuncu var. Bir tek eksik Alina Yahupova denen oyuncu... O fotoda yok ne yazık ki! Acaba neden? Zaten finalde hikâyeden oynadı. Acaba utancından mı? Yoksa başka bir neden mi var? Benden başka tek bir vatandaşın dikkatini çekti mi acaba? Açıklama bekliyorum. Pardon bitirmeden; bir önemli oyuncu ile de problem çıktı. Bu arada takım maç öncesi de hafif bir zehirlenme olmuş. Ne oluyor be!

Can Bartu'yu anarken...

Futbol virtüözü idi Can Bartu... Ben onu Kadıköy Şifa semtinde Alman kampında izliyordum ilk zamanlar... Orada bir de 50 metre kayası vardı. Bartu oradan da denize dalar ve o metrede zamanın bütün yüzücülerini geçerdi. Bitti mi? Hayır! İlk defa eline aldığı raketle masa tenisinde de İstanbul birinci olmuş idi. Lefter'e de benim yanımda "Ne çok koşuyorsun be..." diyerek sataşmış idi... Babası iyi bir Fenerbahçeli olan Bartu'nun annesi Şeyma Hanım ise hasta bir Galatasaraylı ve kongre üyesi idi... Nurlar içinde yat Sinyor!

Ergin Hoca’ya hayırlı olsun!

Ergin Ataman Basketbol Millî Takımı teknik patronluğuna getirildi. Yakışır ve hakkıdır da... Aydın Örs'ün öğrencisi olan Ergin Hoca, Anadolu Efes'te neler yaptı neler... Larkin de bizim millî takımda oynamaya başladığına göre ayağa kalkacağımızı bekliyorum. O zaman haydi Hoca’m! 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.