Hayalle yatan!

A -
A +
ŞANS OYUNLARI için (ben buna 'resmî kumar' diyorum) halkın cebinden geçen yıl tam 15 milyar lira çıkmış. Sokağa atılmış dense çok daha doğru olur. Millî Piyango İdaresi “Hemen kazan, sayısal loto, şans topu, on numara, süper loto” adı altında hayal satıyor. Halk da kanıyor. Çalışmadan, emek sarf etmeden zengin olmaya o kadar hevesliyiz ki. Biletler alınıyor, cüzdanda saklanıyor, sonra çöpe atılıyor. Aslında atılan bilet değil, çoluk çocuğun rızkı, alın teri. 15 milyar lira toplayan Millî Piyango idaresi 2.7 milyar lira ikramiye dağıtmış. Millî Piyango İdaresi’nin toplam bilet gelirlerinin yüzde 63’ü yılbaşı biletlerinden geliyor. Türk halkının yılbaşında bilet tutkusu kabarıyor. Yılbaşında 40 milyon bilet satılıyor. Bu yılbaşı ikramiyesi 61 milyon TL. Şimdi sıkı durun: Büyük ikramiyeyi kazanma ihtimali 40 milyonda bir. Bu kadar küçük bir şansa rağmen insanlar bilet kuyruğuna giriyor. Hayal kurmak için para veriyor. Daha doğrusu halk birbirinin cebinden para kapmak için oyun oynuyor. A benim akıllı evlatlarım, haydan gelen huya gider, size fazla gelen bu paraları muhtaç olanlara dağıtsanız, ülkede fakir kalmaz. Hem dua alırsınız, hem harama düşmezsiniz...
              ***
BİRLEŞMİŞ MİLLETLER Genel Kurulu, Trump’a hayatında unutamayacağı bir ders verdi. "Parayla ülke satın alamazsın" dedi. "Senin paran varsa benim de şerefim var2 dedi. Aslında Trump da buz gibi biliyordu, dünya ülkelerinin kendisinin karşısında yer alacağını. Verdiği yardımları kesecekti. Bu gelişmeyi bahane olarak kullandı. Tüm Avrupa ülkeleri Trump’ın karşısında yer aldı. İngiltere bile aleyhinde oy kullandı. İsrail’le yola çıkarsan, işte böyle uçuruma yuvarlanırsın. Trump’a başkanlık kampanyası sırasında Yahudi lobisi 20 milyon dolar verdi, o da "minnet borcumu ödeyeyim" diyerek Kudüs’ü kullandı, sonunda hüsrana uğradı. Koskoca Amerika başkanı 20 milyon dolar için politika mı değiştirdi? Tabii ki hayır! Trump Kudüs’ü kullanarak bölgedeki tansiyonu yükseltti, çatışma ortamını alevlendirmek istedi. Sonuçta silah satacak! Amerika 200 yıl uğraştı, itibar kazandı, Trump bunu 1 yılda yok etti. Bir silah uğruna. Artık bundan sonra uluslararası alanda hiçbir girişimi, hiçbir açıklaması, hiçbir tehdidi dikkate alınmayacak. Bu lekeyle yaşamak zorunda kalacak. İş adamından başkan olursa böyle olur. Trump, derin Amerika’nın kendisine verdiği talimatları yerine getirdiği sürece başkanlık koltuğunda oturacak. 
              ***
TÜRKİYE neden ABD’nin İran’a yaptırım uyguladığı ortamda petrol ve doğalgaz alımlarını dolar üzerinden gerçekleştirdi. Eğer para birimi dolar değil de İran Tümeni ile Türk Lirası karşılığında yapılsaydı, ABD bugün asla bu alışverişe karışamaz hak iddia edemezdi. Benim paramı kullandınız, hesabını verin diyemezdi. ABD'deki dava bunun için açıldı. Bugün Amerika hâlâ İran’ı hedef ülke olarak gösteriyor Ama İran nedense ısrarla dolar kullanmayı sürdürüyor. Aynı tablo Rusya için de geçerli. Ulusal güvenlik stratejisinde Trump Rusya’yı düşman ülke olarak gösterdi, o da doğalgazını ve petrolünü hâlâ dolarla satıyor. Garip, ama gerçek!
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.