Pandora'nın Kutusu açılmalıdır!..

A -
A +

"Geçmiş yönetimlerin mali denetimi olayı" gösterdi ki, "Ortada bir Pandora'nın Kutusu var" ve "bu kutunun açılması" istenmiyor!..

Açık açık görülüyor ki, sütunlarında ve TV ekranlarında, "Sen kal, ama yönetimini değiştir" diyen, dahası "bu yönetim zamanında GS TV yönetiminden ve ekranından düşmüş olan" spor yazarlarından tutun da, içlerinde "eski Galatasaray başkanları ve yöneticileri olan" Divan Kurulu üye ve yöneticilerine kadar, bir yığın insanda bir telaş bir telaş, onun da ötesinde büyük bir panik!..
Resmen ve alenen, Galatasaray Başkanı Dursun Özbek'e "Ya beraber seçildiğin yönetici arkadaşlarını sat ya da bizler seni satacağız" diyen diyene, yazan yazana!..
Hedef, "Birileri zenginleşirken, Galatasaray fakirleşmiş" diyerek, "zabt- ı sabık önerisini ortaya atan ve Dursun Başkan ile yönetimine de kabul ettiren" genel sekreter "genç" Fatih İşbecer; onun ve yönetim içinde onu destekleyenlerin gitmesi isteniyor; onlar giderlerse, "denetim çalışması" sonlandırılacak ve de "Sen kal" diye gidilecek genel kurulda da Özbek'in altından koltuk çekilecek!..
Gazetelerde "Hesaplar incelenecek, Dünyanın en büyük denetim şirketlerinden biri ile İngiltere'de söz kesildi, imzalar atılacak, gelecekler" haberleri çıktıkça, toplantı üstüne toplantı yapılıyor, "Denetim yapılmasın" ricaları, "1600 imza ile olağanüstü genel kurulu toplarız ha" tehditleri art arta allanıp pullanarak gönderiliyor!..
Bir yandan "ricacılar ve tehditçiler Özbek'in kapısını çalarken", öte yandan "yönetimin yaptığı yanlışlarla ortaya çıkan" futbol takımının durumundan istifade edilerek, "tribünler organize ediliyor" ve "Yönetim istifa" baskıları artırılıyor.
Yakın bir zamanda "Galatasaray düşme hattının hemen üzerinde dolaşır ve ligi eksi averajla sekizinci bitirirken" seslerini çıkarmayan "bazıları", şimdi "istifa çağrıları yapmak için" yarışıyorlar!..   
Bu arada, Dursun Özbek, "şahsi kefaletleriyle, cebinden Galatasaray kasasına koyduğu sıcak paralarla ve de otel inşaatı ile Galatasaray kasasına konulacak 120 milyon doları garantiledi" ya, "daha dün başkanlık ve yönetim kurulu üyeliği tekliflerinden köşe bucak kaçanlar da, birdenbire "Biz de varız, neden olmasın" hevesine kapılıverdiler!.. 
Bütün bunlara rağmen, ortaya çıktı ki, Dursun Özbek, öyle kolay kolay pes etmeyecek. "Bildiği ve girdiği yolda" sonuna kadar yürüyecek.
Zira Dursun Özbek biliyor ki; "Denetim istemezükçüler", değil 1600 imza, 600 imza bile toplayamazlar, hele hele içlerinde öyle başkan adayları var ki, "60 imzayı bile" zor bulurlar; onun için "tribünlerden medet umuyorlar"; Özbek'i istifa ettirmek istiyorlar!..
"Geçmiş yönetimlerin mali denetimi olayı" gösterdi ki, "Ortada bir Pandora'nın Kutusu var" ve "bu kutunun açılması" istenmiyor!..
En şaştığım da, "Bizden sonraki yönetimler har vurup harman savurdular, bunun  hesabı sorulmalı" diyen Adnan Polat'ın bile, "seçimli genel kurul istemesi"; bu ne perhiz, bu ne lahana turşusu?..
Özetle "demem" gerekiyor ki, "Pandora'nın Kutusu açılmazsa", Galatasaray'ın geleceği karanlıktır ve Pandora'nın Kutusu'nun açılmasından korkanlara gene "yeşil ışık" yanacaktır!..
Bu kutu "mutlaka açılmalıdır"; futbol takımı nasıl olsa bir gün gelir düzelir, "öyle gösterildiği gibi" karanlık bir tarafı da yok. "İyi bir hoca, işi bilen dürüst bir futbol sorumlusu profesyonel ve  4-5 iyi ve nokta transfer", işlem tamam!..
Biraz sabır; "önce hesap görülmeli" ve de sonrasını bekleyip göreceğiz!..

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.