4+1 ve Sivasspor!..

A -
A +

Yiğidolar masa altı ve üstü oyunlarda kazalara uğramazsa VAR’lı VAR’sız hakem hatalarıyla doğranmazsa şampiyon olur…

Sivasspor’a, hocaları Rıza Çalımbay’a, yöneticilerine ve tribünleri tıklım tıklım dolduran taraftarlarına helal olsun; eğer “masa altı ve üstlerinde kazalara (!) uğramazlarsa”, Trabzonspor ve Bursaspor’dan sonra bir “şampiyon daha geliyor” Anadolu’dan!..
Hem de öyle “sessiz ve derinden değil, gümbür gümbür geliyor” kırmızı-beyazlılar!..  
Üstelik, ocak transferinde, “varsa eksik gedik” bir-iki “nokta transfer ile” kadronun takviye edileceği de ortada!..
“Orta Anadolu’dan” Ankara’nın, Kayseri’nin, Konya’nın yapamadığını yapabilecek mi, Sivasspor; eğer “inanırlarsa” niçin olmasın?
Evet bu Hoca, bu kadro, bu takımla, hele hele “4+1” durup dinlenmeden gazete manşetlerinde, TV ekranlarında, Federasyon bürolarında, hatta “özel” bürolarda dahası, her kameranın önünde “birbirlerini yerken” niçin olmasın?..
Dedim ya, tek korkum, “VAR’lı, VAR’sız” hakemlerden… Zira bazılarının, bazı maçlarda “çaldıkları ya da çalmadıkları düdüklere bakıyorum” da, onların “gerçekten hakem olduklarına” inanamıyorum!..
Buna bir de “bazı (!) maçlarda VAR’ın kullanılma ya da kullanılmama şekillerini de ekleyin”; ortada çıkan tablo tam bir fecaat!..
Gördüğüm ve inandığım kadarıyla “Sivasspor’un önünü” kesse kesse, anlattığım bu üç-dört paragraflık tablo kesebilir; zira 4+1’in hâli ortada!..
Sakın ola, “+1’in nesi var; Başakşehir’i nasıl devre dışı bırakırsın” diye sormayın; zira Başakşehir’in “hedefi değişti”; UEFA Ligi’nde “gruptan lider çıkınca”; kolay değil bu karda kışta “asıl hedefin yanında, iç hedefi de beraber götürmek”; kolay değil!.. Hoca’nın kafası karışacak, “oyuncular “hangi hedefe konsantre olacak”; dedim ya kolay değil; ama gene de “şu andaki tablo gösteriyor” ki; “Süper Lig şampiyonluğunda” Sivasspor’un “en tehlikeli” rakibi Başakşehir!..
Trabzonspor’un ve Ünal Hoca’nın durumu ve de “bu kadro” böyle “çok adaylı” bir yarışın “en önde bitirilmesi umudunu” vermiyor. “Yarım takımlık rotasyondan sonra” gelen mağlubiyetin mazereti olarak Ünal Hoca “Yorgunluk” diyorsa anlayın tabloyu!..
Beşiktaş ile Fenerbahçe, “mali tablonun ve UEFA ile TFF sınırlamalarının pençesinde”, bol bol “lafla peynir gemisini yürütmeye” çalışıyorlar!..
Hele hele, Fenerbahçe Başkanı Ali Koç, “kendi takımın eksik ve gediği ve de teknik heyet zafiyeti ile uğraşmaktan çok”, kafayı büyük rakibinin teknik direktörüne ve de başkanına takmış” ise zaten “hedefini şaşırmış olduğu” ortada değil mi?..
Üstelik “özel odadaki esrarengiz görüşme” Onu da, takımını da sezon boyu çok zorlayacak, elbette “tarafsız (!)” Futbol Federasyonunu da!..
Zekeriya Alp de, “o görüşmeye katılmak” ile hem kendini hem de “hakem camiasını” çok büyük bir “töhmet yükü” altında bırakmadı mı?..
Galatasaray’a gelince; tablo yürekler acısı… Rüya kadro, “kâbusa dönüşmüş”; daha kötüsü Galatasaray’ın içinde büyük bir grup “Fatih Terim ve takımının mağlup olması için” duaya çıkıyor; zira “Terim’le beraber Mustafa Cengiz yönetiminin de gitmesini” davul zurnalı törenlerle kutlayacaklar!..
Bence İDDAA bahis oranlarını hesaplayanlar “İsimleri tartıyorlar, kadrolar ve oynanan futbol yerine”; yoksa Sivasspor’u “oranlarda hâlâ bilmem kaçıncı durumda” göstermezlerdi. Göstermesinler; halkı yanıltıyorlar!..

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.