Efsane evine döndü, sırada Florya var!..

A -
A +

Bizleri evimize hapseden ama gözle görülmeyen böyle bir düşmanı yenen Fatih Hoca, hayat anlayışımızı değiştirecek sözler söylemiş…

Tüm dünyanın geçtiği bir sınav bu… Kimimiz virüsle kimimiz sabırla kimimiz akıl ve izanla sınanıyoruz. Allah herkesin sınavını, kalbine göre versin… Ben bu sınavdan çok şey öğrenerek çıkacağım. DAHA ÇOK KIYMET BİLECEK; KARANTİNA SÜRESİ SONRASI AİLEME VE SEVDİKLERİME DAHA ÇOK VAKİT AYIRACAĞIM. ÜRETTİĞİM VE KATKI SAĞLADIĞIM HER ŞEYİN BANA DAHA ÇOK HUZUR VERMESİNİ SAĞLAYACAĞIM. DAHA ÇOK AFFEDECEĞİM, DAHA AZ ÜZÜLMEYE ÇALIŞACAĞIM.”
Bu sözler, “ölüm riski ile burun buruna gelmiş” bir “efsane” spor önderinin, “Dünyayı kasıp kavuran” koronavirüs canavarının, “Dünyayı ve insanları nasıl değiştireceğinin işareti olan” sözleri; 66 yaşındaki Fatih Terim’in…
Koronavirüs’ün boyutu nanometre ile ölçülüyor. Nanometre, “metrenin milyarda biri” demek. Koronavirüs 120 nanometre çapında bir mikroorganizma. Bu virüslerden 8 bin 333 tanesi yan yana dizilse ancak bir milimetrelik bir boyuta ulaşıyor.
“Bizleri evimize hapseden” ama “gözle görülmeyen” böyle bir düşmanı yenen Fatih Hoca, hepimize ders olacak, “hayat felsefemizi değiştirecek” sözler söylemiş; unutmayalım ve her daim hatırlayalım!..
Bu arada, Fatih Hoca’nın “… Daha çok affedeceğim” cümlesini, koronavirüs riskiyle burun buruna gelen Galatasaray Başkanı Mustafa Cengiz’e, Galatasaray İkinci Başkanı ve “koronavirüse yakalanan” Abdürrahim Albayrak’a, Galatasaray Başkan Yardımcısı ve “koronavirüs’e yakalanan” Yusuf Günay’a da ithaf edeceğim…
Galatasaray altyapısından yetişen, her daim “Galatasaraylı kalan”, Fenerbahçe Başkanı Aziz Yıldırım’ın “çok cazip” transfer teklifini “Ben Galatasaray’ın kaptanlığını yaptım, Galatasaraylıyım” diyerek reddeden, Galatasaray’a onca hizmeti geçen, alınan onca kupaya sporcu ve kaptan olarak imza atan Arda Turan’ı affetmek ve “sokakta bırakmamak” sizlerin görevidir; Fatih Hoca onu affetmiştir!..
Bilmeliyiz ki, Arda “çok değişmiştir” ve dahası, “koronavirüs” daha da değiştirecek ve “hayat felsefesini” daha da olgunlaştıracaktır!..
Unutmamalıyız ki; “Büyüklük” affetmektir; “hak edene ikinci bir şans vermek” de büyüklüğün icabıdır!..
Galatasaray “büyüktür” ve sizler de “Galatasaray’ı yöneten” zirvedeki üçlüsünüz!..
Daha “cumartesi günü” Uluçmarket’te Amerikalı yazar ve şair Charles Bukowski’nin bir sözünü yaşamıştım: “Ayakta kalmasını bilen insanlar için kaybetmek büyük bir mesele değildir.”
Ve devam etmiştim; “Yani diyor ki, Bukowski; ‘Muharebeler kaybedilebilir ama esas olan savaşları kazanıp ayakta kalmaktır!..’
Bu sözün ‘en iyi örneklerinden biri’, sporumuzda da vardır; Fatih Terim!..
Sahalarda ‘muharebeleri kaybettiği’ olmuştur; hatta ‘birkaç’ savaşı da. Ama ‘ayakta kalmış’, nice savaşlar kazanmıştır. Bugün de kazanacaktır; yarınlarda da!..
O sadece Galatasaray’ın değil, Türk sporunun, hatta dünya sporunun yıllarca ve yıllarca ‘ayakta kalmayı’ bilen” nadir ve örnek adamlarından biridir; gene ‘Galatasaray’ının’ başına dönecektir!..”
Aradan üç tam gün geçmeden, Fatih Hoca “hayatî savaşı kazanmış” olarak “Evine döndü”; kısa bir süre sonra Florya’ya da dönecektir; “Galatasaray’ının” başına!..
Büyük geçmiş olsun Hoca’m, bütün Terim ailesine de, Galatasaraylılara da ve seni sevenlere de mutluluklar!..

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.