Bu gruptan çıkmalıyız!..

A -
A +

Evet, 2022 Dünya Şampiyonası gruplarının “Avrupa kuraları” çekildi. G Grubu’na düştük. İkinci torbadan girdiğimiz kura sonunda gruptaki rakiplerimiz Hollanda (1. Torba), Norveç (3. Torba), Karabağ (4. Torba), Letonya (5. Torba), Cebelitarık (6. Torba) oldu.
Öncelikle bir bakalım; Türkiye’nin “32’nci sırada” olduğu FIFA ülkeler sıralamasında (Millî takımların göz önüne alınarak yapılan sıralama) rakiplerimiz 211 ülkelik dünya listesinin (27 Kasım 2020 tarihi itibarıyla – Vikipedia’dan alınmıştır) neresindeler: Hollanda: 14 / Norveç: 44 / Karadağ: 63 / Letonya: 136 / Cebelitarık: 195.
Altını çizerek yazıyorum; “bu sıralama”, Türkiye için “grup birincisi olarak gruptan çıkıp doğrudan finallere katılma hakkını kazanma bakımından” büyük bir ümit veriyor!..
Kimse, “Kulüp puanlarıyla beslenen UEFA listelerine bakarak”, kıyaslamalar yapmaya kalkışmasın; Dünya Kupası gruplarında “FIFA listelerine bakarak kıyaslamalar yapmak” en doğru sonuçları verecektir.
Tabii, Türkiye “gerekeni yapar, hazırlıkları ciddi tutar” ve Hoca’mız “torba kadro / çorba taktik” uygulaması yerine “takımın iskeletini kurar ve o takımın oynayacağı çalışılmış, ezberlenmiş bir taktik ve yerine koyacağı bir ‘B’ taktiği ile maçlarını oynarsa…”
Bu bakımdan, Türkiye için “en iyi kuralardan birinin sonucu olarak” dememiz gerekir ki; “Şanslı bir kura oldu, şansımızın çok olduğu bir gruba düştük. Bu kadromuzla, gruptan birinci olarak çıkma şansımız en az Hollanda kadar vardır. Evet ‘en az’ Hollanda kadar!..”
Kuralardan sonra Şenol Hoca’yı dinledim; eğer “bu havası grup maçlarına kadar ve grup maçları süresince sürecekse”, ona tavsiyem; “Bu grubun lider olarak bitirilip, finallere doğrudan gidileceğine inanan” bir Hoca’ya yerini terk etmesidir!..
İlk dört cümlesine bakın; “Kura bir şans işi. Hayırlı olsun. Uzun zamandır katılamadığımız Dünya Kupası’na katılmak için olağanüstü çalışmak gerekiyor. Bu takımların hepsi güçlü.”
“Güçlü” dediği takımlara bakın; Norveç FIFA listesinde 44 sırada… Karadağ 63’üncü… Letonya 136’ncı… Cebelitarık 195’inci… FIFA listesindeki 211 ülkenin arasında!..
Hocamız “grup birinciliği için kâğıt üzerinde Hollanda ve üçüncü torbadan gelen ‘güçlü’ Norveç ile çekişeceğimizi” söylüyor ve diyor ki;” Hollanda ile daha önce oynayıp kazanmıştık ama güçlü bir takım. Norveç’in güçlü oyuncuları var.”
“Son dönemde hem Almanya hem de Fransa ile yaptığı maçlarda çok iyi futbol oynadılar. Yeniden bir çıkış yapmak istiyorlar” dediği Hollanda’ya ayrı bir parantez açtıktan sonra “şaşırtmaca” yapıyor; “Bana göre Fransa, Hırvatistan, Danimarka, Almanya, Portekiz bize daha uygundu”.
Fransa FIFA sıralamasında 2’nci, Portekiz 5’inci, Hırvatistan 11’inci, Danimarka 12’nci, Almanya 13’üncü…”
Hocamız “Önemli olan bütün maçları kazanmak için sahaya çıkmak. Biz de öyle yapacağız. Hedefimiz Dünya Kupası’na katılmak” diyor ama “Grup maçlarında 5 takımlı gruplardaki takımların daha şanslı olduğunu söylüyor, onlar ayda iki maç oynayacaklar, biz 6’lı gruptayız üç maç oynayacağız. Onlar bir hazırlık maçı yapacaklar!..”
Aman Hoca’m, hadi Karabağ’a ve Letonya’ya da “güçlü takım” diyelim de, “Cebelitarık maçını da bir hazırlık maçı sayamıyorsan, ben sana ne diyeyim, sevgili Hoca’m?..”

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.