Galatasaray'a ne oldu?..

A -
A +

Altı maçta 13 puan kayıpla, "şampiyonluk, hatta ikincilik hesaplarını dibe vurduran" bir Galatasaray vardı…
Sonra "birdenbire müthiş bir mutasyona uğrayan" bir Galatasaray ortaya çıktı ve "5'te 5 yaparak" ikinciliğe oturdu, dahası "şampiyonluğuna garanti gözüyle bakılan" Beşiktaş ile "puan puana" son haftaya girdi!..
Nasıl oldu bu iş?...
Başkan Mustafa Cengiz, art arda iki aşı yaptı; birincisi "Nerede Türkler, nerede gençler" dedi.
Sonra ikinci aşı geldi; "Ey futbolcular onurunuzla, şerefinizle oynayın!.."
Belhanda'nın kapının önüne konuşu, Feghouli'nin Fatih Hoca tarafından yedek kulübesine çekilişi, futbolcuların "onur ve şeref uyanışı", Galatasaray futbol takımındaki "müthiş mutasyonu" tamamladı.
Bu gece "evindeki" Malatyaspor maçını kazanarak, Beşiktaş'ın İzmir'de Göztepe'ye puan kaybetmesini bekleyecek olan sarı kırmızılıların "şampiyonluk kupasına uzanma şansı" var. Ama bunun "ilk şartı" Malatyaspor maçını "averajı düşünmeden" kazanmak… Zira "tek farklı da olsa galibiyet, öncelikle Şampiyonlar Ligi'nin yolunu açacak olan ikinciliği getirecek" sonra da "Beşiktaş'ın puan kaybetmesi" hâlinde şampiyonluğu… "Averaj için 'büyük farkın peşinden koşacak' bir takımın, defansında vereceği açıklarla, galibiyet bir tarafa, beraberliği ve 'Fenerbahçe'nin kazanması hâlinde' ikinciliği bile tehlikeye sokacağı" ortada. Zira Malatyaspor "zor bir takım"; hem de çok zor!..
Ligde 39 maçta 10 galibiyet 15 beraberlik (Puan alınan maç sayısı 25…) ile 50 puan toplamış. Son 10 takım içinde "averaj bakımından "eksi 2 ile' en iyi durumda"; öyle "rakibine şampiyonluğu getirecek bir averajın takımı" hiç değil!..
Maç başına aldığı ortalama puan 1,154. Maç başına yediği gol 1,282, attığı gol 1,230. Bu tablonun gösterdiği bir gerçek var; "Dimyat'a pirince giderken, evdeki bulgurdan olmak" sözünü unutmamalı sarı kırmızılılar!..
Ve de "kendi sahalarındaki Rizespor maçında 'galibiyet peşinde koşarlarken' 90+3'te gol yiyip 4-3 mağlup olarak sahadan "0 puanla ayrıldıklarını" da unutmamalılar. O maçta "1 puan alsalardı", şimdi puan cetvelindeki durumlarının "ne olacağı" ortada değil miydi?..
Sergen Yalçın Hoca, takımını son iki maçta "önce birer puan" diye oynatsa ve "bunun gereğini yaparak 2 puan alsa" şimdi taraftarlarına, camialarına, yönetimlerine "puan + averaj hesapları" içinde, "Çile bülbülüm çile" şarkısını söyletir miydi?
Salı gecesinin "şampiyonluk ve ikincilik yarışını nasıl ters kepçe ettiğini" de hatırlamalı Galatasaraylılar… Son hafta da "neden" olmasın; Galatasaray ile Beşiktaş "şampiyonluk peşinde koşarlarken", alacakları birer mağlubiyet, Fenerbahçe'ye, "bir galibiyet ile" şampiyonluğu getiremez mi?.. Zor ve çok az bir ihtimal; ama "o ihtimal" var ve de oynanan da futbol; neler, neler yazılı tarihinde!..

Ankara / İzmir / Karadeniz!..
2020-2021 Sezonu Ankara için "hazin bir son" ile bitebilir; Ankaragücü küme düştü, Gençlerbirliği'nin durumu ise zor, çok zor… Zira Trabzon'da Trabzonspor'u yenmesi şart. Bu şart da yetmiyor; Kayserispor'un da "kendi sahasında" Fenerbahçe'ye yenilmesi gerek, Gençlerbirliği'nin kümede kalması için…
Yani, cumartesi gecesi, Ankara'nın "Süper Lig'de temsilcisi" kalmayabilir!..
Buna karşılık, "Göztepe ile Süper Lig'de temsil edilen" İzmir'in "bir takımı daha" Süper Lig'de gelebilir!..
Mustafa Denizli Hoca'nın başına geçtiği Altay, İstanbulspor ile "iki eleme maçı" oynayacak.
"Yıllardan beri Süper Lig'e çıkamayan" Altınordu ise Samsunspor ile finale çıkmak için iki maçlık bir mücadele verecek.
Yarı final maçları yarın başlıyor; final ise 26 Mayıs'ta…
İki İzmir takımından biri, Süper Lige çıkabilir mi; "yüzde 50'lik bir şans olduğu" ortada…
İstanbulspor çıkarsa, İstanbul'un yedi takımı olacak Süper Lig'de… Samsunspor çıkarsa, "Dört Karadeniz takımı" Karadeniz'i İstanbul'un ardına getirecek..
Güney Anadolu'dan "Bombacı Selamili, Baba Muharremli, Kartal Yaşarlı tarihi" bugünlere taşıyacak" Adana Demirspor zaten geldi; 2021-2022 sezonu "çok renkli" geçecek!..

Korkuyorsunuz; ama insaflı olun!..
Bu ne kin; Başkan Mustafa Cengiz "Aday olmayacağım" dediği hâlde, "neler söylüyor, neler yazıyorlar hâlâ"; biraz insaf, biraz!..
2018…2021… Üç yılda iki şampiyonluk, bir Türkiye Kupası, bir Süper Kupa… Dahası, "neredeyse çeyrek yüzyılda Fenerbahçe Stadı'nda alınamayan" Fenerbahçe galibiyeti!..
"Şampiyonluğun gelebileceği" son haftanın son günlerine girilirken, hâlâ "nefret dolu sözler, açıklamalar, tweetler" sürüp gidiyor!..
Anlaşılıyor ki, korkuyorlar!..
Yönetim kurulunun "ertelediği" genel kurulun, tüzük ortada iken, "kargaları bile güldürecek" bir yöntemle, "Divan Kurulu kanalıyla yapılabilmesi için" yapmadıklarını bırakmıyorlar!..
Genel Kurul "Mayıs ayında değil de haziran ayında yapılsa" ne olacak, ne değişecek?..
"Acaba, hazirandaki genel kurul öncesinde Mustafa Cengiz liste yapıp aday olur mu" korkusu sarmış, onları!..
Korkmayın, "Gaziantepli 'Gaziantep sözü' verdi"; aday olmaz. O görevini yaptı, Florya'yı geri aldı, Kemerburgaz'da tesisleşme için bütün sorunları çözdü, Dört büyükler içinde "mali durumu en iyi" bir kulüp bırakıyor ve Galatasaray'ın "milyarlar ve milyarlarla ifade edilen" gayrimenkulleri var…
Tablo "bu iken"; hiç yüzleri kızarmadan "kapkara bir tablo sunmakta yarışıyorlar", Galatasaraylılara…
Yazık… Hem de çok yazık…

Şaka!..
Beşiktaş Başkanı Ahmet Nur Cebi, Karagümrüklülere soruyor; "Küme düşmüyorsunuz da mı kutladınız, şampiyon mu oldunuz kutladınız? Bunu merak ediyorum. Ölene kadar bunu araştıracağım. Bu kutlamanın sebebi neydi?"
Sayın Başkan, "Şampiyonluğun en güçlü adayını yenmek, hem de maç öncesi günlerce kulaklara fısıldanan bazı kötü iddialara cevap vermiş olmak kutlamaya değmez mi?.."

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.