Utanmalısın Ene!..

A -
A +

Kimse kusura bakmasın… Gazete sayfalarında, TV ekranlarında manşetlerimize, dilimize pelesenk ettiğimiz "12 Dev Adam" çoktan masal oldu. Tokyo Olimpiyatları seçmelerinde, "bıraktım 12 Dev Adam'ı", ortada "NBA'de oynayanlar dâhil, 'orta boy' adam" bile göremedik; tabii "salona getirdiğimiz basketbol" bakımından!..
Ve… "Dev Adam'sız" takıma "layık olduğunu" gösteren hocamız da A - B Grup yarı finalindeki "1,5 yıldızla seçmelere gelen" Yunanistan karşısındaki 18 sayı farklık hezimete bahane uydurmakta gecikmeyerek, Şenol Güneş Hoca'mızın kulaklarını çınlattı; "Kolay top kayıpları yaptık. Üçüncü çeyreğe kötü başladık ve momentumu kaybettik. Genç oyuncularımızın tecrübe kazanmaya ihtiyacı var. Önümüzdeki turnuvalarda daha iyi olacağız."

B Grubu’nda 17 sayı fark (87-70) ile yendiğimiz Çekya, A - B Grubu finalinde A Grubu'ndan gelen Yunanistan'ı 25 sayı farkla ezip geçti ve 2020 Tokyo Olimpiyatlarının vizesini aldı.
Biz ise Çekya'ya finalde 97-72 yenilen Yunanistan'a yarı finalde 63-81 yenilerek elendik!..
Bakalım maçlara:
A Grubu: Yunanistan-Kanada: 91-97 / Kanada-Çin: 109-79 / Çin-Yunanistan: 80-105 ve…  Kanada grup birincisi / Yunanistan grup ikincisi…
B Grubu: Uruguay-Türkiye: 86-95 / Türkiye-Çekya: 87-70 / Çekya-Uruguay: 80-79 ve… Türkiye grup birincisi / Çekya grup ikincisi…
Yarı Final: Kanada-Çekya: 101-103 / Türkiye-Yunanistan: 63-81…
Final: Çekya-Yunanistan: 97-72… Çekya Tokyo Olimpiyatları yolcusu…

Yüzün kızarmalı Orhun Hoca'm, yüzün kızarmalı… 17 sayı farkla yendiğimiz Çekya'nın 25 sayı farkla yendiği Yunanistan'a, hem de ilk çeyreği 22-8 önde bitirdiğimiz maçta 18 sayı farkla yenilmenin bahanesini, galiba Şenol Güneş Hoca'nın Azerbaycan'daki "0 puanlı" ve eksi "7 averajlı" hezimetten sonra söylediklerinde buldun… Bravooo…
Tokyo vizesini alan Çekya'ya 18 sayı fark atan takım "tecrübeli" bir takımdı… Yunanistan'a 17 sayı farkla yenilen takım "tecrübesiz" öyle mi?.. Hem de "ne" Yunanistan; yazdığım gibi "sadece 1,5-2 yıldızını getirebilmiş, gençlerden kurulu" bir Yunanistan… Yani "tecrübesiz" denilecekse, işte bu Yunanistan'a denir, NBA takviyeli Türkiye'ye değil…  Kimi kandırmaya çalışıyorsun Orhun Hoca'm, yoksa "prim konularında usta" Federasyon Başkanı'mızdan "gruplardaki yarı final için" prim mi almaya niyetlisin, bu takıma?..

"Önümüzdeki" turnuvalar… "Önümüzdeki" maçlar… Ve vaatler; "… daha iyi olacağız!.."
Futbolda da, basketbolda da "vaat üstüne vaat" ama "başarı mafiş"; peki ama "baş sorumlulardan hesap sorulmayacak mı" ve de "o koltuklarda pişkin pişkin oturmaya" devam edecekler mi?..
Ve ey, "12 Dev Adam" takımının mirasçısı Hidayet Başkan, senin söyleyeceğin ya da yapacağın bir şey yok mu?.. Sen de Nihat Özdemir Başkan gibi, "Olur böyle vakalar" deyip geçecek misin?..

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.