Arsenal’in hocası / Fenerbahçe’nin hocası ve Mesut Özil…

A -
A +

“Arsenal, çok büyük paralar ödeyerek transfer ettiği ve haftalık 350 bin sterlin Mesut’u neden oynatmıyor” diye sormuştum, cevabı bilen var mı?

Haberin özeti şu; “Gribal enfeksiyon sebebiyle Olimpiakos maçında forma giyemeyen ve yoğun tedavi programı sonrası Kasımpaşa maçına yetiştirilen Fenerbahçe'nin yıldızı Mesut Özil, maç sabahı ilk 11'de olmadığını öğrendi. Yedek kulübesinde oturan ve forma bekleyen tecrübeli oyuncu, ikinci yarıda ısınmaya başladı. 40 dakika kenarda ısınan 32 yaşındaki futbolcu, oyuna alınmayınca elindeki ısınma yeleğini yanından geçerken, Teknik Direktör Pereira'nın önüne attı.”
Olay, ekranlara, spor sayfalarına yansıdı, yorumcular, yorumladı. “Yapmamalıydı” diyenler oldu. “Pereira ile Mesut arasında bir krizin olup olmadığını” soranlar, “Var” diyenler oldu…
“Var” diyenler arasında, “Pereira haklı” ve de “Pereira haksız” yorumlarını yapanlar da vardı…
Benim bugünkü işim “Pereira haklı” ya da “Mesut usulde haksız olsa da, esasta haklı” gibi bir “hekim / hakem kararı” vermek değil…
Ben bugün “Bu tablo ilk değil” diyeceğim…
Bakınız sevgili okurlarım 9 Ocak 2021’de bu sütunlarda “Mesut Özil geliyor; mesuduz ama…” başlığı ile ne yazmışım:
“… Nasıl mesut olmayız? Schalke’nin U19 Takımı’nda ‘ismini duyuran’ sonra A Takımı’nda 39 maç oynayıp Werder Bremen'e geçen 108 maçlık mükemmel bir performanstan sonra Real Madrid'e transfer edilen ve 159 maç oynadıktan sonra, Arsenal forması giymeye başlayan, dahası bu süreçte Alman U19 - U21 ve A Millî Takımlarının formasını giyen ‘Türk Asıllı’ Alman oyuncu geliyor, ‘ana vatanına!..’
Dile kolay Arsenal'de 254 maçta oynayan, Alman Millî Takımı'nın 92 maçında 23 gol atıp 40 asiste imza atmış bir 10 numara!... Bundesliga'nın, La Liga'nın Premier Lig'in ‘en gözde’ oyun kurucularından biri ve daha 32 yaşında!..
Kariyerinden birkaç not: 2010 FIFA Dünya Kupası'nda ‘en değerli oyuncusu’ ödülüne adaylık. / Avrupa 21 Yaş Altı Futbol Şampiyonası finalinde İngiltere'ye karşı oynanan final maçını 4-0 kazanarak şampiyon olan Alman Millî Takımı'nda bir gol atıp iki de asist yaparak ‘maçın adamı’ seçilmek. / Almanya ile kazanılan Dünya Kupası sonrasında verilen şampiyonluk primini Brezilyalı 23 hasta çocuğun ameliyat masraflarının karşılanması için bağışlamak ve Laureus Medya Onur Ödülü'ne layık görülmek.
‘Böyle bir kariyere sahip’ Mesut Özil, Arsenal'deki son sezonlarında ‘forma giyememeye’ başladı. Sonra ‘forma giymeme dönemi’ geldi.
‘Acaba’ ile başlayan soru şu; Arsenal ‘çok büyük paralar ödeyerek’ transfer ettiği ve haftalık olarak 350 bin sterlin ödediği bu futbolcuyu neden oynatmıyor?
Bakınız sevgili okurlarım, dün Türkiye'nin spor sayfasında ‘Hiç idman kaçırmamış’ başlıklı bir haber vardı. O haberde Arsenal'in hocası Mikel Arteta ne diyordu; ‘Artık her iki tarafın da geleceğe bakması gerekiyor. Eğer görüşmelerden sonuç çıkmazsa altı ay daha burada kalacak. Şu var ki, Özil daima bizimle antrenmana çıktı. Özel bir durumu için birkaç gün müsaade verdik, lakin oynamadığı bütün süre boyunca bizimle birlikte antrenman yapıyordu.’
‘Hiç idman kaçırmamış’ ama ‘hiç oynamamış’ neden?.. O ‘neden’ sorusu yok mu; bunların cevabı ‘İngiliz gazetelerinde, Alman gazetelerinde’ elbette vardır ama ‘bizde’ yok; neden?..”
** 
Evet, 9 Ocak’taki yazımın “son paragrafında sorduğum sorunun cevabını”, bugüne kadar “Türk basınında okuyan, TV ekranlarında dinleyenimiz” var mı?..
Arsenal’in “haftada 350 bin sterlin ödediği” Mesut’u “bütün antrenmanlara çıkmasına rağmen” Arsenal Teknik Direktörü “neden” oynatmıyordu?... 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.