G.Saray’ın seçilecek yeni başkanına açık mektup…

A -
A +

Öncelikle “Allah kolaylık versin” ve “başarı” dileklerimle…

1 - Kim olursa olsun “herhangi bir teknik adamdan destek ve güç alarak” seçime girme…

2 - Teknik adamın bilmeli ki, “geldiği gibi gidecek” G.Saray’ın “maaşlı” bir personelidir!..

3 - Kadro mühendisliğini “sadece” teknik adama bırakma...

4 - Yerli ve yabancı futbolcuları, “menajerlerine göre” değil, “futbollarına, karakterlerine ve kabiliyetlerine göre” transfer et!..

5 - Takımı, “Gençleştirme ve Türkleştirme gibi” bir proje içinde yapılandırılacaksan, “Şampiyonluğu ve Avrupa Kupalarına katılma hakkını, geri plana atarak değil”, aksine “proje planlamasını” bunları da içerecek şekilde yap!..

6 - Yönetim Kurulu başta, genel kurulca seçilecek bütün kurullarınızın üyelerini, “sağlam” Galatasaraylılar arasından seç, böylece daha 5-6 ay dolmadan “kurullardan istifaların önüne” geç!..

7 - Sicil Kuruluna “Lisecilerin emrinde olacak” üyeler alma...

8 - Disiplin Kurulu başkanlığı için “etki ve tepki altında kalmayacak” bir “duayen” düşün ve mümkünse bir “hukukçu” olsun…

9 - Basına “her yöneticinin, maç sonraları dahil, orada burada konuşmasını” önle ve sadece “Başkan ve Kulüp Sözcüsü” bu görevi yüklensin...

10 - Her uzatılan mikrofona konuşma, her kameraya poz verme… Sorulan sorulara “cevap için, kendine ‘düşünme süreci’ tanı” ve “çok dinle, az konuş!..”

11 - Divan Kuruluna ve başkanına dikkat et. Orada hazırlanacak senaryolara kendini kaptırma, tuzaklara düşme…

12 - Bilesin ki, Galatasaray Başkanı, hangi kulüp olursa olsun ve kim olursa olsun, o başkanın peşine takılmaz ve “Süper Lig şampiyonun olmuş” takımın başkanını “kutlamamazlık” etmez. Takımı şampiyon olmuş kulübün milyonlarca taraftarını kendine ve kulübüne düşman etme…

13 - Federasyonla kavga etme, hakemleri küstürme. Şikâyet üslubun, Galatasaray Başkanı’na yakışsın… Öfkeyi unut, vakur ol!..

14 - Taraftarı yanına almak için “Galatasaray’ı ve başkanını küçük düşürecek” yollara sapma… Kendini sevdir, saydır ve güven ver; camiayı kucakla…

15 - Lise ve Üniversite ile el ele ver, onlardan yararlan, “ortak” seminerler, paneller, hatta “spor / sanat / kültür” festivalleri tertiple…

16 - Galatasaray camiasında her konuda “uzman” ve de “sarı kırmızı renklere aşık” kişiler var, onlardan faydalan…

17 - “Ceplerinde akrep olmayan” Galatasaraylıları bul, onore et, camiaya tanıt, yanına al!..

18 - Medyaya dikkat et, “gerçek gazetecileri, gerçek Galatasaraylıları” diğerlerinden ayır; “yalnız” yürümezsin!..

Basübadelmevt!...

Ortada “Galatasaray’ı içine düştüğü kaostan kurtaracak” bir başkan adayı yok…
“Aday olma süreci” bitmek üzere; “böyle bir aday” çıkar mı?..
Ortada dolaşan “birkaç isim” var; ama onlar da “Galatasaray’ın bu duruma düşmesinin baş sebebi olan ‘ekonomik krizin’ baş aktörleri” arasında…
Kulislerde, “Burak Elmas, takviyeli bir yönetim kadrosu ile yeniden aday olacak” deniliyor.
Tam bir “basübadelmevt”; yani, “ölümden sonra diriliş…”
Ama… “Ba’de harâbi’l-Basra; yani, “Basra harap olduktan sonra…”
Galatasaraylılar “Basra’yı harap eden” bir eski başkanı mı, “başkan” seçecekler?..
Ama herhâlde “Dursun Özbek’ten” daha iyidir!.. Hele hele Eşref Hamamcıoğlu veya Metin Öztürk’ten de çok daha iyi…

Tertemiz şampiyonluk karalanamaz!..

Üç haftadır yazıyorum, yazmaya da devam edeceğim; “Trabzonspor’a haksızlık ve ayıp ediliyor. Tertemiz ve haklı şampiyonluğuna çamur atılıyor!..”
Murat Özbostan’ı kutlarım; “Trabzonspor'a karşı, sistemli bir şekilde, kazanılan şampiyonluğu itibarsızlaştırma çalışmaları dört koldan devam ediyor… Eskiden Galatasaray, Beşiktaş ve Fenerbahçe birbiriyle mücadele ederken saha dışında da boş durmayıp birbirlerine saldırırlardı. Şimdi 3’ü bir oldu, Trabzonspor’u hedefe koydu. Bayrak da Fenerbahçe’de. Bu işin önderliğini yapıyor” diye yazdı.
Ve… Noktayı, “Temmuz ayından beri 50 maç oynamış, sahada ve saha dışında her kulübe saygı göstermiş bir takım da küçük de olsa saygıyı hak ediyor. Bu kadar yıkıcı olmanın zararını yine "Aynı gemideyiz" diyenler görecek. Türk futbolunu ancak çalışmak, emek vermek, doğru işler yapmak ve birbirimize saygı göstermek kurtarabilir” diyerek koydu… Teşekkürler…

Savaşı ‘Büyükler’ kazandı!..

Türkiye Kupası Finalini Kayserispor ile Sivasspor oynuyor… 5-6 Anadolu takımı bütün bir sezon Süper Lig’in üst sıralarını, “Üç Büyükler”i altlara iterek, domine etti.
Sebep; “ucuz bulunan yabancılarla ve ellerinde kalabilen birkaç Türk oyuncu ile” büyüklerle mücadele edecek takımlar kurdular!..
Sonuç; “Yabancı kısıtlaması” ile “eski tas, eski hamam” olacak ve “Ligin en üst sıralarını “Büyükler” paylaşacak… “Eskiden olduğu gibi” Anadolu takımlarının “en iyi oyuncularını” da transfer ederek… Anadolu takımlarının da “yabancı kısıtlaması” ile “Süper Lig seviyesinde oyuncu bulma şanslarının çok azalması” ile… Bravo İstanbul spor medyasına..

Şaka!..

Sevgili Rıdvan Dilmen, İsmail Kartal'ın Fenerbahçe'deki durumuyla ilgili olarak “Ali Bey (Koç), İsmail Kartal'a 'İkinci adam olmam' sözlerinin ardından kırılmış olabilir” demiş. “Olabilir” ama… Sakın, İsmail Kartal, “son aylarda futbol takımını başarıdan başarıya koşturarak spor medyasında en öne geçtiği için” gönderiliyor olmasın?..
Öyle ya da böyle, Ali Koç’un önüne geçen teknik adamlar, Fenerbahçe’de barınamıyor da…

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.