Divan Kurulunu bölmüştü, sıra Galatasaray’da mı?

A -
A +

Hamamcıoğlu “seçildiği” takdirde Galatasaray’ı “daha baştan bölmüş olarak yönetmeye başlayacağını” gösterdiğinin farkında değil…

“Seçimi açık ara kaybedeceğini” anlayan Başkan adayı (ki, birkaç yıl önce ‘Lisecilerin babası’ İnan Kıraç tarafından da aday gösterilmişti) Eşref Hamamcıoğlu da, “koalisyoncu” dediği rakibi Dursun Özbek de “konuştular”; Ve…

Birincisi, “zaten bölünmüş olan” Galatasaray camiasını da, genel kurulda oy verecek Galatasaraylıları da “bir defa daha” ve “kalın çizgilerle bölmek için” söylemediğini bırakmadı…

“Görüyorum ki Galatasaray’ın büyük potansiyeli maddi ve manevi potansiyel, gayrimenkul varlıkları, dışarıdan birtakım insanların ve güçlerin hevesini kabartmıştır. Bununla ilgili hazırlık yapılmıştır. Malum kişinin inisiyatifi ile bir oya gibi işlenerek hazırlanan bu senaryo bugün uygulamaya konulmak istenmektedir” dedi.
Ve de… “Birleşmeyi nasıl ve neden reddettiğini” de açıkladı; “11 Haziran’daki seçimde arkadaşlarım ve ben, koalisyon ile seçime girmiştir. Bu koalisyonlar Galatasaray’da alışılmış şeyler değildir.”

Rakibi ise “bölünmüşlüğün nelere mal olduğunun” altını çizerek, Galatarasay’ı “içine düştüğü mali ve idari krizden kurtaracak” ilk adımı “şöyle” özetledi; “Geçmişten ders alarak geliyoruz. Öyle har vurup harman savurmak yok. Eğer biz sevgi ve beraberliği sağlayamazsak, yerin dibine girsin bu projeler. Biz hiçbir şeyde muvaffak olamayız. Birbirimizi niye sevemiyoruz, anlamıyorum ki?..”

Divan Kurulu Başkanlığı sırasında, “Divan Kurulunu nasıl parça parça ettiğini” unutmuş görünen Hamamcıoğlu, “Yönetim için aday olduğundan beri yaptığı” açıklamalara bakılırsa…  “Seçildiği” takdirde Galatasaray’ı “daha baştan bölmüş olarak yönetmeye başlayacağını” gösterdiğinin farkında değil!..
Galatasaraylılar, Galatasaray zorda… Galatasaray’ın büyük sorunları var… Ekonomik olarak da, idari olarak da… Burak Elmas Başkan’ın bıraktığı miras için söylenecekler “tek kelime ile ifade etmek” gerekirse… Enkaz!..

Bu enkazın altından kalkmak için “birlik ve beraberlik” şart; “bölücülük” değil “birleştiricilik” adımları ile hedefe yürümek şart…

“Birleşmem” diyerek “birleşmeyi reddeden” bir aday var ortada, “Birleşmek gerek” diyerek “birleşenleri” yerden yere vuruyor; “Koalisyonmuş” onlar!..
İşte, Lisecilerin “bugünkü” lideri…  “Farkında olmadan” nasıl da açıklıyor, Liseciliğin “birinci” ilkesini; “Biz Galatasaray’ın sahib-i aslisiyiz, gerisi koalisyon!..”
“Onun başkanlığı sırasında” işte “bu ilke yüzünden” Divan Kurulu parça parça olmuş, rahmetli Mustafa Cengiz Başkan ve yönetim kurulu da, “kendilerine hakaretler yağdırılmasına ‘yeşil ışık yakan’ Başkan” yüzünden, “Divan Kuruluna katılmama” yolunu seçmişti!..

“Hamamcıoğu zihniyeti” iş başına gelirse, “Galatasaray’ın sorunlarına, birçok sorun daha” eklenir!..

Onun “koalisyon” dediği Özbek ve arkadaşları göreve gelirlerse, “Galatasaray’ın ‘onların zihniyeti ile’ çözemeyeceği sorunu” kalmaz!..

“Birlik ve beraberlik / Karşılıklı sevgi ve saygı”, özetle “sarı kırmızılı bayrak altında birleşmedir” çözüm!..

Not: Hayret ettiğim bir konu var, yazmadan edemeyeceğim; “Adnan Öztürk” neden “kazanamayacağı belli” bir adayın şemsiyesi altına girdi ki?..

Bana göre, “asıl kaybeden” Hamamcıoğlu değil, Adnan Öztürk olacak!..

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.