Mutlu sona kanatlandı

A -
A +

Paşa maçında oynanan kötü futbol Beşiktaş taraftarlarını endişelendirmişti. Dünkü oyun ve sonuç futbolcuların camiaya 'rahat olun' mesajıydı

Beşiktaş'ın sezon başından beri gol bölgeleri istatistiklerine baktığınızda tablo çok net. Açık ara Aboubakar-Ghezzal ortaklığıyla ligin zirvesindeler.
Larin'in genelde defans arkasına koşularıyla attığı golleri es geçmiyorum elbette.
Bu bir çeşit handikap aslında. İki oyuncunun sıkı markaja alınması halinde Beşiktaş'ın zorlanacağını yorumlarımda dile getirmiştim. Nitekim bu iki ismin yokluğunda, Kasımpaşa önünde üç puandan oldu Sergen Hoca'nın takımı.
Dün Abou olmasa da Ghezzal sahadaydı... Ve bir de Cenk vardı...
Şimdi ara verip futbolun temel ilkelerinden birine değineyim. Başarılı takımlarda ana omurganın iyi çalıştığını görürsünüz. Yani kaliteli kaleci, orta sahanın ortası, forvet arkası ve golcü...
Takımınızda vuruşlarını yüksek yüzdeyle ağlarla buluşturan ve golü koklayan forvetiniz olduğunda işiniz kolaylaşıyor. Cenk Tosun işte o isim. Dün nerede duracağını bilerek attığı golle maçın psikolojik üstünlüğünü takımına getirdi.
Alanya ani ve dikine çıkışlarıyla sezonu zaman zaman domine etti. Bakasetas'ı kaybetseler de yine de tehlikeli takım olduklarını anlamak için futbolu çok bilmeye gerek yok. Fakat bu sezonun -oyunun iki yönünde- bence en verimli ismi Josef diye bir yıldız var Beşiktaş'ta. Alanya çıkışlarında yine usta işler yaptı dün. Bu oyuncunun atakları büyümeden önleyen pozisyon (yer tutma) bilgisi istatistiklere yansısa; ne demek istediğim daha net ortaya çıkar. Sambacı, Atiba'nın da öne yakın oynamasını sağlıyor ki Kanadalı dün gece inanılmazdı.
Ghezzal'ın attığı zeka ürünü gol maçın fişini çekti.
Kartal üç puanı aldı ama aslında daha önemli bir şey kazandı. Paşa maçında oynanan kötü futbol, taraftarlarını kalan haftalar için tereddüde sevk etmiş, rakipleri de umutlandırmıştı. Dünkü futbol ve sonuç camiaya 'rahat olun' mesajıydı.
Kısacası Beşiktaş için bu galibiyet kırılma noktasıydı. Eğer Erzurumspor'u da yenerlerse şampiyonluk yolunda şanslarını daha çok artıracaklar. Aboubakar'ın da döneceğini hesaba katarsak siyah beyazlılar mutlu sonu ilan etmek için son haftaları beklemeyecek gibi.

MAÇIN ADAMI: Atiba

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.