Sanki Mou çalıştırıyor!

A -
A +

Trabzonspor’un işi zordu. Molde liginde 15. haftasını oynamış, en yakın rakibine 8 puan fark yapmış bir lider. Kondisyonu ve fizik gücü üst düzeyde.
Bu yetmezmiş gibi bir de kurnazlık yaptılar. Adamları Mourinho çalıştırıyor sanırsınız. İlk yarının tamamında, ikinci yarı ve uzatmaların genelinde on sekiz önüne otobüs çektiler. Zaten sezon başında hazır olmayan bizimkileri iyice yorup sonuca gitmeyi planladılar. Kontrollü saldıran Avcı’nın takımı ne yaptıysa ilk 45’te rakip duvarı aşamadı.

Fırtına hızlandı
İkinci yarıyla birlikte oyun hızını bir ‘tık’ artıran Trabzonspor; lehimize aradaki ‘kaliteli ayak’ farkı, aleyhimize de kondisyon orantısızlığı düşünüldüğünde atıp üstüne yatmalıydı. Öyle de yaptı. Bakasetas patentli kornerden gelen topa Ie’nin ince dokunuşu tabelayı değiştirdi.

Berat’a sevinin
Serkan’ın müdahalelerini beğendim. Peres de sol kanattan sık sık oluşan Eikrem-Hestad-Brynhildsen üçgenlerini engellerken önemli işler yaptı. Berat’ın ön liberoda tek başına ve sezon başı olmasına rağmen mücadele gücüne Trabzonsporlular sevinmeli. Çünkü belli oldu ki Abdullah Hoca sezon içinde Hamsik’i önde kullanacak. Gervinho ve Djaniny’nin sık sık deplase oluşları Molde defansını zorladı. Normalinde üçlü defansla önde çoğalmayı hedefleyen Norveç ekibinin sol orjinli atak hızına set çekti bu plan.

Yine tandem sıkıntısı
Fakat tandem sıkıntısı Trabzon’un başına yine iş açtı. ‘Tur bizim’ derken gelen gol can sıktı. Neyse ki penaltılarla temsilcimiz hak ettiği turu aldı döndü. Şimdi sırada Roma var.
Zor ama ülke sıralamamız düşünüldüğünde toplayabildiğimiz kadar puan toplamak zorundayız. Zamanında Avrupa Ligi’ndeki maçlara takımlarımız yeteri kadar asılsaydı bugünkü üzücü tablo yaşanmazdı.

MAÇIN ADAMI: Uğurcan Çakır

 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.