Beşli plan tutmadı

A -
A +

Trabzonspor’un ön beşlisinin (Gervinho, Bakasetas, Hamsik, Nwakaeme, Djaniny) yaş ortalaması 31,6. Yüksek hızda hücum gücünü uzun süre devam ettiremez. Malatya önünde çabuk bulunan goller aldatmasın. Mourinho’nun disiplinli savunma ağırlıklı taktik anlayışı önünde bunu beklemek zordu, öyle de oldu.
Abdullah Hoca’nın tek ön liberolu sistemle maça çıkıp çıkmayacağını merak ediyordum. Dün Roma karşısında da oyun düzeninden vazgeçmemesi şaşırtıcı. Avcı’nın Başakşehir’den beri bildiğimiz ‘savunmasını sağlama alan’ oyun anlayışını bu sezon değiştirdiği kesinleşti.

Sol kanat piknik yeri
Trabzon hızlı gibi başladı ama ilk 15 dakika sonrası Roma’nın kompakt defans anlayışında işleyiş durdu. Karsdorp, Nwakaeme’yi, Vina da Gervinho’yu iyi kapattı. Bakasetas; Cristante-Veretout-Ibanet üçgeninde rahat alan bulamadı. Hamsik birkaç ara topu dışında vasattı.
Roma pres anlayışını ani kontralarla desteklemekte de başarılıydı. İsmail’in kanadı Karsdorp için piknik alanına döndü. İlk gollerinde de bu bölge bomboştu. Kaldı ki öncesinde de üç net fırsatı buradan yakalamışlardı.

Zaniolo ders verdi
Zaniolo dizilişte sol çizgiye yakın gibi görünse de Mancini’nin İtalya’sıyla bildiğimiz üçüncü alan varyasyonlarından örnekler verdi. Sık sık forvet arkası bölgesine çekilip pas kulvarlarını çeşitlendirdi.
Cornelius’un ilk golünü atması dışında Trabzon için dün hiçbir artı değer yoktu. Ön beşlinin iyi kapatılması durumunda Karadeniz ekibi bundan sonra da sıkıntılar yaşar. Abdullah Hoca bu konuda ne düşünecek acaba?
Ön tarafta bu kadar hücumcu kullanıyorsan enerjisi, devamlılığı ve hızı yüksek, yırtıcı oyuncular olmalı. Yoksa plan Malatya’da tutuyor, Roma önünde tutmuyor işte...

MAÇIN ADAMI: Zaniolo

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.