Mourinho istediğini aldı

A -
A +

Bildiğimiz Mourinho... On sekizi önüne otobüs çeker. Beğenirsiniz veya beğenmezsiniz, Jose'nin oyun tarzı bu... Bir Trabzon atağında saydım, ilk defans çizgilerine altı Romalı oyuncu dizilmişti. Bizimkiler her topu aldığında başlarında üç-dört Romalı hazırdı. Adam eksiltme uzmanı Nwakaeme kilitlendi kaldı. Hamsik ve Bakasetas hücumda hüner sergileyecek alan bile bulamadı.     

Karsdorp, Mancini'nin İtalya'sındaki Spinazzola'nın ters kanat kopyası. Müthiş bindirmeler yaptı, ilk maçta da canımızı yakmıştı. Cristiante'nin golünde pay sahibiydi. Tabi ki turda da.  

Top sende olsa ne olur

İlk 30 dakikada topla oynama oranlarına baktım: Roma %40, Trabzon % 60... Buna rağmen fırsatları bulan Mou'nun takımıydı. Mourinho, Abdullah Avcı'ya göre takımında daha yeni bir koç. Ama takımına ne istediğini iyi ezberletmiş. Öyle düzenli kapanıp, öyle ani-isabetli toplarla çıktılar ki... 

Ön bölgede Zaniolo ve Mkhitaryan ilk maçtaki gibi sık sık kanat değiştirirken, Pellegrini'nin ileri geri koşuları sayamadım.

Berat'ın yerine Siopis'i monte eden Avcı, enerjisinden istifade etmek istedi ama Yunan oyuncu önündeki üçlü karşısında zor durumlara düştü. İlk golde saliselik gecikmesi tur umutlarını erken tüketti. 

Taktiklerimiz demode

Bizim takımların belirgin zaafı çizilmiş oyun planlarını uygulamada disiplin problemi. Pep Guardiola'nın 'build up' planında artık bekler ön libero görevi görürken, üçüncü bölgeye yığılan beş-altı oyuncu sürekli yer değiştirir atak varyasyonlarını çeşitlendirir ve hızlandırırken, futbolumuz 4-2-3-1, 4-1-4-1, tek ön libero, çift ön libero gibi sistemlerle avunup duruyor. Avrupa'yla makas gittikçe açılıyor.

Maçın adamı: Rick Karsdorp

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.