Terim'den şah ve mat

A -
A +

Berkan ve Taylan iki kesici. Böyle oynayınca G.Saray'ın 3. bölge zenginliği haliyle düşük kalıyor. Morutan'ı sağ çizgide kullanan Fatih Hoca, Lazio'nun katı defansına takılmak istemedi. 10 numarasız oyunu tercih etti. Belli ki, kanatlara (Morutan-Kerem) ve Halil için araya dikine paslar istedi. Fakat Lazio'nun tandemi Halil'i, rakip bekler Lazzari ile Hysaj da, Cimbom'un kanatlarını iyi kapattı. 

Sarri defansını sık sık orta çizgiye kadar çekti. İmmobile'ye İtalya Millî Takımı'nda oynadığı istasyon görevini verdi. Anderson ve Zaccagni ve zaman zaman da Alberto ile G.Saray'ın defans arkasına sarkmayı istedi. Marcao arkaya atılan toplarda iyi açıklar kapattı. Dün üst düzeydi kavgacı...

Sarri’nin tutmayan planı

İkinci yarıyla birlikte İmmobile'li sistem işlemeyince Sarri oyuna müdahale etti. Muriç'le pivot oynamak istedi. Savic, Pedro gibi teknik oyuncularla topu ayağında daha çok tutup set oyunuyla gol arayacaktı. Bu sırada Fatih Hoca satranç hamlesini yaptı. Oyuncularını rakip sahaya yığdı. Üçüncü bölge presi Lazio'nun orta alanda top alma üzerine kurulu 'build up'ını tıkadı. İtalyan takımı bu bölümlerde oyun kurmakta zorlandığı gibi, sık sık top kaybetti.

Lazio’nun dengesi bozuldu

Dikkat çeken bir diğer değişiklikte Morutan ve Kerem'in içeri top sürüşlerini artırmaları oldu. Lazio'nun defans dengesini bozan bu hamle de yerindeydi. 

Gol tuhaf bir hatayla geldi ama dikkatlerden kaçmaması gereken şu; bu gol G.Saray'ın baskısının yıpratıcı sonucuydu. 

Maçın adamı: Marcao

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.