Bir Ziraat dönemi daha bitti

A -
A +

Roberto Mancini "Kupada şampiyon olduk, ligde ikinci... Daha ne istiyorsunuz?" dese, ne diyeceğiz bilmem ki...

Bi şey diyeceğim:        Roberto Mancini, Eboue'yi yedek oturtup Semih'i sağ bek oynatmanın makul izahını yapsın, kupadan kazandığı primi ikiye katlayayım.
Önde oynattığı Sabri, kulübeye koyduğu Hamit, kadroya almadığı Veysel, Salih... Bir futbol takımının yarısı kadar alternatifi var; sağ bek oynayan Semih Kaya...
***
Rakibi Eskişehirspor'un fazla ihtiyatlı futbolu yüzünden rakip sahada çok adamla bulunan Galatasaray iyi pozisyonlar da üretti aslında... Sezgin'in kolunda yumuşayan top, Boffin'in çıkardığı frikik, Burak'ın iyi dokunamadığı net fırsat...
Buna karşılık Muslera'nın "uçtuğu" tek şut yok.
Wesley Sneijder'in attığı usta işi gol finale yakıştı ama Eskişehir defansına yakışmadı.
Ertuğrul Sağlam maç konuşmasında "Santrforsuz oynayacağımız için kazandığınız her topu Erkan Zengin'e verin, o harcasın" demiş olabilir mi?
Tamam, Erkan ayaklarına hakim bir futbolcu, Erkan tutulması zor bir adam... Ama o kadar laubali şut attık ki, hiçbiri Galatasaray kalesini zorlamadı.
Oysa sezonun ikinci yarısını tamamen kupaya ayırmıştı Eskişehir... Öyle ki ligde 4'ü içeride olmak üzere 7 maçtır kazanamıyorlardı.
***
Roberto Mancini "Kupada şampiyon, ligde ikincilik... Daha ne istiyorsunuz?" dese, ne diyeceğiz bilmem ki... Hele bir de kupanın doğurduğu derbiyi kazanırsa... Havasından geçilmez.
Neyse...
Bir Ziraat dönemi de böyle bitti.
Kazanana tebrik, kaybedene teşekkür...
Konya'nın 64 yıllık emektar stadı kupayı Galatasaray'a verdikten sonra, gururla yıkılabilirdi artık...

MAÇIN ADAMI

Wesley Sneijder

KIRILMA ANI

Yekta'nın çizgiden  çıkardığı top

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.