Başöğretmen

A -
A +

Kadro tercihi sebebiyle Şenol Güneş’i intiharla suçlayan yorumcuların bilmediği şuydu; o, bu ülke futbolunun biraz ilerisindeydi.

l Maç öncesi, 2018’in son derbisine çıkacak olan kadroları eline alan kalemşorlar, Fatih Terim’in aslında 5’li savunmasını “3-4-3” diye cesarete tevil ederken, Şenol Güneş’i intiharla suçluyordu.
l Bilmedikleri şuydu; Şenol Güneş bu ülke futbolunun biraz ilerisinde bir “hocaydı.” Daha önce de yazdığım gibi, “futbolun başöğretmeniydi” o.
l Şenol Hoca kendi sahasında ve seyircisinin “iteceği” Dorukhan, Güven gibi gençlere, Necip ve Pektemek gibi çok oynamayan isimlere ilk on birde yer verirken, derbinin devam dakikaları için kulübesini güçlü tutuyordu.
l Nitekim hocanın planı bire bir örtüştü derbi ile… İlk yarıda skoru buldu; ikinci yarıda önce Atiba, sonra da Lens ile orta sahayı güçlendirerek istediğini aldı.
l Oysa Fatih Terim kulübedeki listeye baktığında Muğdat’tan başka hücum hamlesi yoktu. Bir de, öne geçerse savunma için lazım olacak bir rezerv, Linnes.
l Dikkatsizliğimden olacak; daha çok Beşiktaş’ın sahip olduğu top, Necip’in lüzumsuz tercihlerinden birinde kornere çıkınca -ki dakikalar 30’u gösteriyordu-; Selçuk’un maçta olduğunu fark ettim!
l Beşiktaş’ta aksayan yok muydu; elbette vardı. Başta Necip’in sakarlıkları olmak üzere, Caner’in de arkasını toplayan büyük tecrübe Vida idi.
l Sözün özü, evet bu “zafer” o kadar da kolay olmadı. Mustafa Pektemek’in ve Adem Ljajic’in yerleri ikişer defa değişti mesela… Norveç’te Sarpsborg karşısında 2 gol 1 asistle kahraman olmuş Lens’i kulübede tutmak her babayiğidin alacağı risk değildi mesela.
l Avrupa’nın bir numaralı hakemi Cüneyt Çakır’ın dört defa gittiği VAR kararlarının tamamında isabet vardı. Tek “tartışılır” pozisyonda, yani Medel’in uzaklaştırırken Vida’nın koluna çarpan topta mesafe çok yakındı.

MAÇIN ADAMI: Şenol Güneş

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.