Hafta 10, puan 8 Ne dersiniz?

A -
A +

Türkiye 6. şampiyonunu mu çıkaracak? En çok da “Başakşehir Avrupa’da ne yapacak” diye küçümsemelere şaşıyorum; ötekiler ne yapıyorsa!

l Gündüz Abdullah Avcı’nın, talebesi Erol Bulut’u deplasmanda mağlup edişini ekrandan izledikten sonra, Fatih Terim’in talebesi Mehmet Özdilek’le mücadelesine döndük.
l Geçen hafta Akhisar önünde 90+4’te kazanan Galatasaray ile yine geçen hafta 90+4’te kaybeden Erzurumspor’un buz dansı ilginç şeyler vadediyordu.
l Nazarım değmiş olabilir mi bilmiyorum;  Luyindama ile Marcao’yu savunma ikilisi olarak görünce “Galatasaray’ın en sağlam yeri” diye düşündüm. Ama Marcao, Rashad Muhammed’e öyle bir gol ikram etti ki akıllara zarar…
l Marcao’nun sakarlığı bununla kalsa iyi; yedirdiği golün sarsıntısı ile olacak, savunmasından bomboş durumda top çıkarken rakibe attı; ancak Obertan bu ikramı kötü kullandı.
l Devreye yenik girip hırslı çıkan Cimbom bir de “makyaj yaptı”; çakma sağ bek Semih’in yerine Lines girdi; hızlı ve isabetli paslaşmaların sonunda beraberliği buldu.
l Dakikalar tükenirken iki takım da telaş yaptı, iki takım da bir an önce gol atayım diye işi tenis maçına dönüştürdü. Orta sahalar kayboldu.
l Pürtelaş insanlardan biri de Fatih Terim’di; geçen haftanın kahramanı, bu haftanın silik adamı Mitroglou’nun yanına Diagne’yi sürdü; ama çift santrfor macerası fazla sürmedi. 7 dakika sonra Mitroglou’nu çıkarıp Emre Akbaba’yı oyuna aldı.
l Biraz da isimlere bakalım. Galatasaray’da bir orta saha oyuncusu gibi sürekli hücuma çıkan ama savunma görevlerini de “bihakkın” yerine getiren Luyindama ile -her zamanki gibi- Muslera sarı-kırmızılı forma içindeki en iyi isimlerdi.
l Erzurum’da ise futbolunun sonbaharındaki Egemen, İbrahim ve Obertan canını dişine takmıştı. Bir tarafta Marcao ve Mitroglou diğer yanda Eduok ve Emrah tersinden şaşırttı.
l Yazmasam içimde kalacak; Türkiye’nin değil dünyanın en elit hakemlerinden Cüneyt Çakır’ın futbolculara fazla “dokunmasına” şaşırdım. Bir futbolcu “Çek elini hoca!” diyerek itecek diye ödüm koptu.

MAÇIN ADAMI: Egemen Korkmaz

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.