Vay anasını sayın seyirciler!

A -
A +

Fenerbahçe’de önümüzdeki sezonun kadrosunu kurma hesapları başladıysa, bu kadrodan kaç oyuncu alınır bilmiyorum.

¥ Bir semt takımının şampiyonluğa koştuğu arenada, bir ilçe takımının ligin en keyifli oyunun oynaması normal… İki takıma da saygı duyarak söylüyorum bunu.
¥ Altüst olan kavramlara bir yenisini daha ekleyelim; şampiyonluk kültürüne sahip Fenerbahçe’nin geride kalan haftalar içinde en çok ezildiği maç oldu, Antalya’nın Alanya ilçesindeki bu müsabaka...
¥ Sahaya çıkan 28 futbolcu içinde topla en az buluşan kimdi biliyor musunuz; Alanyaspor kalecisi Haydar…  Doksan dakikada tek kurtarışı var. Onun dışında da tecrübeli kaleciyi görmedik. 
¥ Oysa Harun’un kurtardıkları inanılmazdı gerçekten… Özellikle, Alanyaspor’un “ekstra adamı” Papiss Cisse’nin iki “eksantrik” şutunda devleşmesi var ki, görülmeye değerdi.  
¥ Büyük takım - küçük takım rollerini değiştiren bu görüntü için “Fenerbahçe eksik ve derbi yorgunuydu” demek yeterli mi?
¥ “Top yapsın” diye Valbuena, derbide gol attı diye Elif Elmas, Hasan Ali cezalı diye İsmail… de, takım savunması kalmadı ortada hocam?
¥ Eğer Alanyaspor ürettiği bir düzine gol pozisyonunda biraz daha dikkatli ve becerikli olsaydı, tarihî bir skorla karşı karşıya kalacaktık.
¥ Fenerbahçe’de yavaş yavaş önümüzdeki sezonun kadrosunu kurma hesapları başladıysa, bu kadrodan kaç oyuncu alınır bilmiyorum.
¥ Maçı izleyenler zaten gördü, izlemeyenler için şunu söylemek lazım; sırf Papiss Cisse’nin kaçırdıkları gol olsa… inanın “teknik direktör götürür” sayıdaydı.
¥ Sergen Yalçın yarım sezonluk performansını tam sezona yayıyor giderek... Öyle derler ya, “Geldiği takımda önce başarılarıyla fark edilir, sonra baş aşağı gider.” Oysa Alanyaspor’u hem dipten çıkardı hem de -kendi futbolu gibi- keyif verir hâle getirdi.
¥ Efecan… Millî Takım forması giymiş olmanın “havasına” kapılmış gördüm; tamam, cansiperane oynuyor ama arkadaşlarından biraz üstün görüyor kendini; öyle hissettim.

Maçın adamı: Villafanez

 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.