Bir Umut var

A -
A +

Hiçbir zaman ispatlanamayacak şu iddiada bulunabilirim; Kasımpaşa 11 kişi oynasaydı bu kadar direnemezdi.

¥ Maç günleri spor servislerinin ve yazarlarının işi zordur. Gazetelerin bütün sayfaları biter, sporu bekler. Onun için hakem bitiş düdüğünü çaldığı anda sayfalar bitmeli. Yoksa ertesi sabah Hakkâri’ye, Kars’a, Muğla’ya, Edirne’ye gazete yetiştiremezsiniz.
¥ Bu gereksiz bilgiyi niye yazdım? Dün Kasımpaşa’da öyle bir maç oynandı ki, yazıyı sonuca bağlamak mümkün değil. Beşiktaş, ligin dibinde gezinen ve sahada 75 dakika 10 kişi oynamak zorunda kalan Kasımpaşa’ya yenilecek miydi?
¥ Sıradan bir maçın sonucu belki yazı için önemli olmayabilir ama bu mücadele tam bir “skor yazarlığı” müsabakasıydı. Şampiyonluk iddiasındaki bir takım İstanbul’da böyle bir maçı kaybederse “ayıp” olmaz mıydı?
¥ Daha 15. dakikada Karim Hafes’in atılması Kasımpaşa’yı resmen “biledi.”  Hiçbir zaman ispatlanamayacak şu iddiada bulunabilirim; Kasımpaşa 11 kişi oynasaydı doksan dakika direnemezdi. Beşiktaş iki kere geriye düştüğü ve bu “yüz kızartıcı” sonucu bir an önce silmeye çalıştığı için rakibinden tehlikeli kontralar ve 2 gol yedi.
¥ Gollere yakından bakacak olursak… Birinci Kasımpaşa golü Beşiktaş adına tekrar tekrar incelenip ders alınması gereken bir pozisyon. Birinci vuruşu bomboş durumdaki Koita yapıyor, Karius kurtarıyor, seken topa yine bomboş durumdaki Pektemek vuruyor ve işi bitiriyor.
¥ Hajradinovic’in taşıyıp muz ortayı yaptığı ikinci Kasımpaşa golünde ise topu ağlara gönderen Koita ile eşleşen Ljajic etkisiz kaldı. Üç Beşiktaş golünde iki asistin Gökhan Gönül’den gelmesi ilginçti, bu arada.
¥ Abdullah Avcı bu maçla bir kere daha "rüştünü ispatladı." Kilitlenen maç için anahtar olarak Umut Nayir'i oyuna sürmesi "zaferi" getirdi.
¥ Son not; daha ilk çeyrekte bir kırmızı kartla bambaşka havaya bürünen bu zorlu maçtaki yönetimi ile Arda Kardeşler yepyeni FIFA kokartını da tartışmaya açtı!

MAÇIN ADAMI: Umut Nayir

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.