Zorlu ikili

A -
A +

Trabzonspor beraberlik golünden sonra da hiç paniklemeden oynadı. Müthiş ikilisi Ekuban-Sörloth resitaliyle kupanın kulpuna yapıştı

¥ Kupa maçlarındaki en “makul” mağlubiyeti almıştı Fenerbahçe, Trabzon’da... Orada Vedat Muriç’in attığı gol, turun habercisi gibiydi.
¥ Ama Alexander Sörloth ilk maçtaki gibi ilk golü atan adam oldu. Son lig maçında İzmir’de bir illüzyonist asisti yapan Ekuban’ın yine müthiş gol pası ile...
¥ Son yıllarda “gerçek derbi” haline gelen iki takımın bu son randevusunda, her beş dakikada bir büyük aksiyon oldu özellikle ilk yarıda…
¥ 25. dakikada saha kenarındaki E. B. (39) futbol kariyeri boyunca en çok verdiği görüntü ile gözlerini belertti, kaşlarını çattı, hep yaptığı gibi o tehditkâr parmağını iki sarı kart görecek kadar uzun süre salladı Sörloth’a... Görevini yapmanın rahatlığı ile tribüne çıktı sonra.
¥ Derken o muhteşem gol geldi. Hasan Ali’nin ortasında bomboş durumdaki Deniz Türüç, vuruşunu olabilecek en estetik şekilde süsleyerek beraberliği buldu.
¥ Ama “yılın takımı” bu golü yememiş gibi oynadı, hiç paniklemeden, hiç sarsılmadan... Nitekim bitime beş dakika kala “zorlu ikili” bir kez daha sahne aldı. Ekuban getirdi, Sörloth attı, final geldi. Novak turu süsledi.
¥ Fenerbahçe kendi işini bilir elbette. Ama Tahir Karapınar, Volkan Demirel, Mehmet Aurelio, filan karar mevkiinde ise... E.B.’den medet umuluyorsa... Tünelden çıkış zor görünüyor.

MAÇIN ADAMI: Caleb Ekuban

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.