Çimşir nedir?

A -
A +

l İlk 11’ler geldiği zaman Trabzon tarafında hızla iki isim aradı gözlerim; biri yok biri vardı. Takımın en önemli “çekip çevireni” olan Nwakaeme yedek, Ekuban sahadaydı. Galatasaray’da ise Marcao dönmüştü ama Muslera’dan Andone’ye, Falcao’dan Lemina’ya sakatlar yetmiyormuş gibi cezalı Âdem’e bir de Onyekuru’nun sürpriz ayrılışı eklenmiş, takım yarı yarıya “budanmıştı.”
l Acı sürpriz gerideydi Cimbom için... İlk yarım saat Ekuban ve Feghouli’nin karşılıklı net gol pozisyonları ile geçtikten sonra, kendisine faul yapan Da Costa’yı tekmeleyerek “yaralı” takımını 10 kişi bırakmıştı Sofiane Feghouli… Daha kötüsü bu da değildi.
l Dev maçta eksik kalmış olan Galatasaray, bir de penaltı golüne muhatap olunca 10 dakika içinde her şey bitmişti aslında. Üstelik daha ilk yarıda 9 kişi kalması da mümkündü ev sahibi takımın. (Seri’nin Ekuban’a dizi ile vurmasına hakem üç karardan birini verebilirdi; “bir şey yok, devam”, sarı veya kırmızı… Cüneyt Hoca dördüncü bir yol bulup uyardı Seri’yi…
l Kabul; maç keman teli gibi gergindi, Feghouli’nin atılmasından sonra daha da sinir harbine döndü. Hakem için zorluklarla doluydu. Ama en önemli kararların VAR destekli çıkması Cüneyt Çakır için iyi olmadı. Neyse…
l Maça dönersek, “çok daha fazla ihtiyacı olan, yarışta kalabilmek için mutlak kazanmak zorunda olan taraf” yani Trabzonspor, bu amacına uygun oynadı. Rakip sahada basarak, presle rakibini hataya zorlayarak, yardımlaşarak... ve kadroyu yeteneklerine göre uygun dakikalarda değiştirerek istediğini aldı.
l Yalan yok; “piyangodan çıkan” Kamil Ahmet Çörekçi’yi maçın adamı yapacaktım. Sonra, ilk golü atan Sosa ikinci golü de attırınca onu seçeyim dedim. Ama ilk penaltıyı yaptıran Sörloth maçın raconunu da kesince...
l Bu arada Trabzon’un kazandığı penaltının aynısını kazanan Galatasaray’da Seri, tıpkı Sosa’nın bulduğu yerden buldu G.Saray’ın şeref golünü.
l Bu sonuçla Hüseyin Çimşir’i kutlayalım. Başlangıçta şans gibi görünen görevinin hakkını verdi ve hiç yenilmeden bu noktaya geldi. Emeğinin karşılığını almasını dilerim.

MAÇIN ADAMI: Alexander Sörloth

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.