Durmak yok yola devam

A -
A +

Zirvedekilerin puan kaybettiği zorlu haftada, anlamlı bir galibiyete imza attı Galatasaray.

¥ Önce bir Sivasspor’u aradan çıkaralım. Özellikle ilk yarıda ayağındaki topu bu kadar çabuk harcayan, bu kadar çabuk rakibe teslim eden bir takım görmedim. Şükretsinler ki tribünlerde taraftar yoktu; soyunma odasına giderken protestodan kafalarını kaldıramazlardı. Emre’yi, Mert Hakan’ı, biraz palazlananı satıp yerini dolduramazsan olacağı bu.
¥ Pandemi sonrası bir maçta her 18 dakikada bir oyuncu değiştirebiliyorsun; Rıza Çalımbay arka arkaya değişikliklerle maçı çevirmeye çalıştı. İkinci yarıda bunu kısmen de başardı ama kaleci Okan’a takıldı.
¥ Galatasaray için duyguların yoğun olduğu bir maçtı. Bir kere sıralamada üstünde bulunan Alanya ve Fenerbahçe’nin puanlar kaybetmesi ekstra bir motivasyondu.
¥ Kendilerini bir türlü bazılarına beğendiremeyen Feghouli - Belhanda ikilisinden birinin pas verip, ötekinin golle bitirmesi anlamlıydı.
¥ Sivas’ın penaltı kaçırması ve Arda’nın Türkiye’deki yeni macerasında golle tanışması Galatasaray’ı devreye neşeli gönderdi soyunma odasına.
¥ Dediğimiz gibi, ikinci yarıda Rıza Hoca’nın müdahaleleriyle maçta biraz denge sağlandı. Max Gradel’in bu yarıda kendini göstermeye başlaması yetmedi;  Caner’in golünde hata yapan Okan’ın daha sonra gollük Sivas şutlarına direnmesi 3 puanı Galatasaray hanesine yazdırdı.
¥ “Yarı sakat” oyuncularına ve zor şartlara rağmen toplamda galibiyeti hak edecek bir oyun oynayan Galatasaray’ın “zaferi” başlı başına anlamlıydı.

MAÇIN ADAMI: Okan Kocuk

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.