N’Sakala bozdu Rosier düzeltti

A -
A +

N’Sakala erken atılmıştı. “Çalışan kazanır” atasözünün “video klibini çeken” adam hiç beklenmedik biri, sağ bek Rosier’ydi.

¥ Sergen Yalçın’ın kadrosu şaşırttı önce… Atiba ilk kez yedek kulübesinde, Ghezzal ve Ljajic birlikte sahadaydı. Solda Necip vardı.
¥ Tamam, Konyaspor bu sezon üç büyük takımı da yenmişti ama yine de Beşiktaş’ın sürprize tahammülü yoktu. Hesap net; kazanıp zirveyi dümdüz etmek…
¥ Ama futbol sürpriz oyunu… N’Sakala 15’te sarı, 20’de kırmızı kart görerek “maçı ısıttı.” Beşiktaş on kişi ile maçı alabilecek miydi? Gözler Sergen Yalçın’ın taktik ve oyuncu değişikliği “dehasına” kalmıştı.
¥ İlk yarı sadece golsüz değil, pozisyonsuz bitti! Beşiktaş on kişi ile düşe kalka gol arıyordu ama on bir kişilik Konyaspor’un koca kırk beş dakikada şutu bile yoktu!
¥ Sergen Hoca ikinci yarıya taze kuvvetle başlar diye düşünüyorduk ama o 46’da yapacağını 70’te yaptı. Hem de büyük silahı Aboubakar’ı -Ljajic ile birlikte- çıkararak… Atiba ile N’Koudou maçı çevirmeye girdi.
¥ Bu dakikada sonra daha bir saldıran, rakip kaleyi ablukaya alan, formda yıldızı Larin’le net pozisyonu harcayan Beşiktaş, sezondaki en anlamlı golünü bitime on dakika kala buldu.
¥ “Çalışan kazanır” atasözünün “video klibini çeken” adam hiç beklenmedik biri, sağ bek Rosier’ydi… Fransız oyuncu -Atiba’nın pasında- Süper Lig’deki ilk golünü öyle bir maçta attı ki… On kişilik takımını ayağa kaldırarak yarışa soktu, zirveye taşıdı.
¥ Konyaspor’un işi zor. Dün öne çıkan iki Galatasaraylı Ahmet Çalık ile Sekidika dışında sıradan görüntüdeydiler.
¥ Hakem Özkahya için gerçekten zor bir maçtı. Ayağa basmalar, oyuncu sayısının bozulmasından dolayı gerilen sinirler… Ama işin içinden başarıyla çıktı diyebiliriz.

MAÇIN ADAMI: Rosier

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.