Bulut bu maçı iyi yönetti

A -
A +

Caner’i İstanbul’da, Ozan’ı kulübede tutarak herkesi şaşırttı. Defansın önünü Mert ve Sosa ile tutması riskti. Kaybetseydi tokadı yiyecekti; kazandı, alkışı hak etti.

l Hayır; Trabzonspor topu Fenerbahçe’ye bırakmadı; Fenerbahçe söküp aldı. Özellikle ilk yarıda maç tamamen misafir ekibin baskısıyla geçti.
l Erol Bulut’un herkesi şaşırtan kadrosu, bekleri dahil, ailece yükleniyordu; bu dakikalarda Trabzonspor kalecisi Uğurcan “fazla mesai” yapıyordu. Dört gollük şuta set çekti genç kaleci.
l Abdullah Avcı’nın göreve başlamasından sonra “tamir ettiği” Trabzon savunmasında Vitor Hugo ile Edgar’ın istikrarı da skorun değişmesini önlüyordu.
l Covid’in sarstığı ve geçen hafta Başakşehir karşısına Kağan gibi, Faruk gibi gençlerle çıkan Trabzonspor’un, dönen oyuncularla bir miktar rahatladığı düşünülüyordu ama öyle olmadı.
l Caner’i İstanbul’da, Ozan’ı kulübede tutarak herkesi şaşırtan Erol Bulut’un yedeklerine baktım; Ozan Tufan, Papiss Cisse, Samatta, Valencia, Sangare… “Bunlar kulübede ise as kadroda kimler var” diye “yukarı” bakmak zorunda kaldım.
l Bulut’un yetmiş dakika civarında yaptığı değişiklikler, yani Mesut, Thiam ve Mert’in, bu mücadele isteyen oyundan çıkışı, Valencia, Samatta ve Ozan’ın girişi ile baskı daha da arttı.
l Sahadaki iki Yunan’dan, geldiği günden beri Trabzonspor’u sırtlayan Bakasetas’ın bu kez “dinlenme hakkını kullanması”, buna mukabil Pelkas’ın ekstra oyunu dengeyi değiştirdi.
l 76. dakikada Dimitris Pelkas’ın uzaktan ve sürpriz şutu Uğurcan’la birlikte Abdullah Avcı döneminde Akyazı’yı da “düşürdü.”
l Aslında iki teknik adamın oyuncu değişikliklerine bakın, bu skorun sürpriz olmadığını göreceksiniz.

MAÇIN ADAMI: Gökhan Gönül

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.