Tescil: Berke kalecidir

A -
A +

> Vitor Pereira teknik ve hücumcu bir takımla çıktı derbiye… Haftalardır yüzüne bakmadığı Mesut, Sosa, son haftalarda hatırladığı Mert Hakan, Zajc, hepsi sahadaydı.

> Fatih Terim ise Sofiane Feghouli’yi tercih etmişti. Mustafa ve Diagne kenardaydı.

> Fenerbahçe telaşsız başladı, sahaya iyi yayıldı, cesur ataklara çıktı. Ama gol Galatasaray’dan geldi. Rakibine göre daha telaşlı oynayan ve çokça pas hatası yapan ev sahibi, Fenerbahçe’nin yüklendiği bir anda, mükemmel bir karşı atakla öne geçti.

> Golde aslan payı Kerem’indi. “Çaldığı” topu güzel taşıdı, dörde iki avantajı iyi kullandı, sağa Morutan’a verdi, Rumen oyuncu da hiç bekletmeden Kerem’i Berke ile karşı karşıya bıraktı, gol geldi; dakika henüz 16’ydı.

> İlk yarım saat biterken, dört sarı karta mal olan Fenerbahçe golü geldi. Galatasaray, rakip ceza sahasına frikik kullanıyordu. F.Bahçe’nin en iyi anlaşan ikilisinden İrfan Can seken topu aldı, rakibini ekarte etti, orta yuvarlakta bekleyen Mesut’un ayağına attı. Mesut Özil, iki G.Saraylının yetişemediği hızla Muslera’nın burnunun dibine kadar sokulup plaseledi.

> Tribünler bu golü Mesut’a yabancı maddeler atarak “kutladı.” Özil, kendisine gelen bir çakmağı hakeme gösterirken kavga çıktı. Herkes birbirine girdi. Hakem, kalesini terk eden iki eldivenliye, Mert Hakan’a ve bir yerde kavga varsa gönüllü yazılan Marcao’ya kartını gönderdi.

> Kalan sürenin devamında Berke’nin çıkardığı net bir gol pozisyonundan sonra taraflar soyunma odasına birlik beraberlik içinde gitti.

> İkinci yarıda iki taraf da kaybetmemeye oynadığı için, maç kör dövüşüne döndü. Galatasaray’ın daha çok pozisyon ürettiği bu bölümde, Berke ve Kim Minjea “büyüdü.”

> Güney Koreli oyuncu, kale içinde Galatasaraylı oyuncunun önünde bomboş bir topu süpürerek net bir golünü önledikten sonra bir şutu daha çeldi. Cicaldau’nun uzak köşeye plaselediği topa müthiş uzanan Berke, Diagne’nin karşı karşıya şutunda da başarılıydı.  

> Ama maç 84’te zıvanadan çıktı. Hakem, Kerem’in ayağına bastığı gerekçesiyle Tisserand’ı ikinci sarıdan attı. Kullanılan frikiği Diagne kafayla ağlara göndererek stadı “yıktı.” Ama bi saniye… “Diagne gol öncesi markajcısını sırtından itti” diyordu VAR ekibi… Hakem izledi ve “Evet, faul var” dedi,  bir yıllık sermaye verdi kulüplere… Ardından Pereira sahne aldı. Serdar Aziz’i savunmaya, Crespo’yu hücuma aldı.

Ve o Crespo şok golü yazıverdi. Böylece bir derbi daha durup dururken unutulmazlar arasına girdi.

MAÇIN ADAMI: Berke Özer

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.