Varsayalım İsmail...

A -
A +

> İki takım adına da şahane bir maç başlangıcı… Fenerbahçe’nin iki pozisyonu var, on dakika dolmadan… Ama Alanyaspor’un rakip kalede şutu daha fazla…

> Efecan, Umut ve Emre Akbaba’nın gollük şutlarına set çeken Altay, bir de asist yapmaz mı?! En uçta gördüğü Rossi’ye müthiş bir top attı Fenerbahçe kalecisi. Kaleci Marafona topun sekmesini beklerken Rossi müthiş dokundu, gol.

> Derken Mesut’un pasında karşı karşıya direğe nişanladı Serdar Dursun. Ardından Efecan rakip kaledeydi, Altay uçarak kurtardı. Özetle, tempolu ve keyifli bir ilk yarı oldu.

> İkinci yarı aynı tempo ile başladı. Artık futbolu yerli yerine oturan Fenerbahçe’nin baskısı bu kez penaltı doğurdu. Rossi direkten dönmüştü; sahibini arayan topa Zajc hamle etti ama Awaziem indirdi. VAR destekli penaltıyı Mesut köşeye bıraktı ve takımını rahatlattı Kaptan.

> Ama rakip ligin en organize takımlarından Alanyaspor ise erken rahatlamak yoktu. Penaltının üzerinden sadece üç dakika geçmişti; Emre’nin pasıyla ceza sahası köşesinde buluşan Tayfur, uzak köşeye çok sert vurdu ve ev sahibini iştahlandırdı.

> Bu iştah bir gol daha getirdi Tayfur’a… Fenerbahçe’nin direkten dönen ve penaltı ile biten pozisyonu gibi, seken topu tavana astı Tayfur.

> Ava giderken avlanacak mıydı Fenerbahçe? İsmail Kartal, Mesut’un yerine genç Arda’yı sürdü sahaya, Berisha ile beraber. Ve o Arda üç dakika sonra hocasını sevince boğdu. Szalai’nin ortası, Rossi’nin kafa ile indirmesi ve Arda’nın gol dokunuşu…

> Alanya panikle saldırınca savunma güvenliğini riske attı. Eh, Fenerbahçe gibi bir takım karşısında bu zaafı gösterirsen fatura çabuk dayanır burnuna... Yine Rossi’nin hazırladığı ve yine sonradan oyuna giren Pelkas’ın dokunduğu top ve gol.

> Bitmedi; bir de son dakika karşı atağı ve Arda Güler’in görerek, ölçerek ortaladığı topu Berisha Fenerbahçe’nin en farklı skoru olarak tabelaya astı.

MAÇIN ADAMI:  Altay Bayındır

 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.