Çok gizli toplantı

A -
A +
 
TikTok uygulamasına bulaşmadığım için kendimi şanslı hissediyordum. Ama Instagram, “Reels” uygulamasını devreye soktu ve ben bir süredir çok garip videolar seyrediyorum. Gerçekten güzel işler de var ama geneli facia!
Tahmin ediyorum bir zamanlar bir toplantı yapılmış ve çeşitli kararlar alınmış. Şimdi de o kararlar uygulanıyor. Teşhir, şöhret ve beğenilme arzusu üçgeninin dik açılarının toplamına eşitlenmiş bir hesap var sanki ortada.
“Acaba o toplantıda ne kararlar alınmıştır?” diye düşünürken, oturup yazdım.
Bu toplantı eminim yapılmıştır ama işbu tutanak hayalî olarak yazılmıştır.
 
KÜRESEL KONTROL EDİLEBİLİRLİK DÜZEYİNİ ARTIRMA TOPLANTISI
GÜNDEM MADDELERİ VE KARARLAR
1-İnsanları ekran karşısında daha fazla tutmak için, bizzat kullanıcıların içerik üretebilmesini sağlayacak platformların oluşturulması
Bunun için cep telefonuyla çekilen ve süresi kısıtlı tutulan videoların paylaşıldığı sosyal medya araçları geliştirilecek. Üretim ve tüketim bizzat aynı kitle tarafından eş zamanlı olarak sağlanacak. Böylece eğlence adı altında hiç para almadan, sadece beğeni ve takipçi sayısıyla çalışan gönüllü bir işçi ordusu kurulmuş olacak.
2-Üretilecek içeriklerin zekâ ve beceri gerektirmeyen türde olmasının sağlanması
Üretilen içeriklerin içi boş, dans ve saçma sapan hareketlerden oluşan bir akışa sahip olması sağlanacak. Vasıfsız kişiler tarafından çekilen gereksiz videolar, amaçsız kitlelere bir tür eğlenme aracı olarak pazarlanacak.
3-Toplumun her kesiminin kolayca içerik üretebilmesi için gerekli stratejilerin oluşturulması
Bu amaçla “akım” adı verilen bir hareket başlatılacak. İnsanlar, yayılan bazı videolardaki görüntülerin aynısını çekerek, herhangi bir şey düşünmeye veya fikir üretmeye ihtiyaç olmadan yükleme yapabilecekler. Üretilen videoların yaklaşık on beş dakika sonra kullanıcılarda beyin uyuşukluğuna yol açarak, düşünce blokaj sistemini harekete geçirmesi amaçlanacak.
4-Üretilen içeriklerin kullanıcıda herhangi bir şekilde kişisel gelişime yol açmaması için farklı yöntemlerin araştırılması
Bunun için sadece dudak senkronu yaparak veya çalan şarkı eşliğinde dans ederek video üretimi mümkün hâle getirilecek. Kullanıcılar, film klişeleri veya şarkı sözleri üzerine görüntü çekerek paylaşım yapabilecekler. Bu öncü videolar “Algıda Geçicilik” ilkesine göre belirli aralıklarla güncellenerek dinamizm sağlanacak.
5-Özellikle doğu toplumlarında tabu hâline gelmiş ahlaki kuralların yok edilebilmesi için sistematik ve aşamalı bir planın hayata geçirilmesi
Mahremiyeti kutsal bir değer olarak gören toplumların tabularını yıkabilmek için, öncelikle ev hayatının teşhir edilmesi sağlanacak. Aile üyelerinin ev kıyafetleriyle video çekmesi zihinlerde normalleştikten sonra, ikinci aşamaya geçilerek muhafazakâr kesimin de bu akımlara katılması sağlanacak. İçerik üretimini engelleyen utanç duygusu minimize edilecek. Bunun için de toplum, aile bireylerinin dekolte kıyafetlerle hep birlikte göbek attığı ve türlü komiklikler yaptığı görüntülere yoğun bir şekilde maruz bırakılarak normalleşme sağlanacak.
6-Gelişmekte olan ülkelerin gelişmemesi için, özellikle gençlerin bu tür platformlarda çok vakit geçirmesini sağlayabilmek için gereken adımların atılması
Özellikle gelişme potansiyeli olan ülkelerdeki gençlerin, günde minimum dört saat içerik üretim ve tüketimi yapması sağlanacak. Takipçi ve beğeni sayısı artanlara özel imkânlar sunularak motivasyonun düşmesine izin verilmeyecek. Ön planda cinsellik olmayacak ama arka planda tam merkeze yerleştirilecek. Teşhircilikten para kazanma işi, zihinlerde legal bir iş modeli olarak yerleşene kadar hiçbir fedakârlıktan kaçınılmayacak.
7-Dilek ve temenniler
Toplantı, dünya insanlarının ekran karşısında kalma sürelerinin her geçen gün artması, oluşturulan yol haritasına uygun bir şekilde düşünceden giderek uzaklaşmaları ve daha kontrol edilebilir bir hâle gelmeleri temennileriyle sona erdi.
 
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.