Penceresinde perde olmayan daire

A -
A +
“Adam alıcıydı. Ben de üç beş kuruş ucuza vererek evi satıp memleketime dönecektim”
 
Günümüzde ev sahibi kiracı problemi yine gündemin birinci sırasına oturmuş durumda… Ne ev bulunabiliyor ne bulunan eve güç yetiyor. Ben de yıllar önce ev sahibi kiracı konusunda yaşadığım bir hatıramı sizinle paylaşmak istedim.
Babam rahmetli olup da memleketimdeki iş yeri sahipsiz kalınca, annemin ısrarını kıramayıp İstanbul’dan taşınmaya karar vermiştim. Önemli olan bu değildi. Ben Bakırköy’den giderken satışa çıkardığım dairemi, bir müşteriye göstermek istemiştim.
Ben taşındıktan altı ay gibi bir zaman sonra dairem üzerine henüz görmeden anlaştığım bir müşteriye, bizzat evimi göstermek üzere İstanbul’a geldim. O yıllarda internette resim filan yayınlamak yoktu.
Adamcağız alıcıydı ve tarifime göre evi beğenmişti. Ben de üç beş kuruş ucuza vererek evi satıp memleketime dönecektim... O gün öğleden sonra minibüse binip evimin bulunduğu adrese geldik. Hatta adama uzaktan: “Şu penceresinde perde olmayan daire” dedim.
Birlikte apartmanın kapısından içeri girip asansöre binerek, dairemin bulunduğu beşinci kata çıktık. Ama dairenin kapısı hafif aralık duruyordu. Dairemin kapısı nasıl böyle açık kalabilirdi ki? Hayret ederek birlikte içeri girdiğimizde, şaşkınlığım bir kere daha arttı. Çünkü içeride iki kişi vardı. Selam verdim onlara. Çünkü her ikisi de normal kimselerdi. Hırsız olsalar kaçmaları gerekirdi. Dedim ki:
“Hayırdır? Bu eve nasıl girdiniz? Burada ne arıyorsunuz?”
Ben böyle söyler söylemez, bir tanesi şaşkınlıkla öbürünün yüzüne bakarken, yüzüne bakılan adam hafif kızarıp bozardı... Yutkundu... Kekeleyerek cevap vermek zorunda kaldı:
“Ben emlakçıyım da... Galiba yanlış eve mi geldik ne?”
-Nasıl olur kardeşim? Nasıl yanlış eve gelirsiniz?
Adam bir türlü cevap vermek istemiyor, bir an önce özür dileyip daireden ayrılmak istiyordu... Fakat evime benden habersiz, nasıl girdiğini dahi bilmediğim adamı nasıl gönderirdim? Israr ettim kendisine:
“Kardeşim ya cevap ver ya da, polis çağıracağım?”
Bu arada, diğer adam da soruma cevap vermek mecburiyeti hissetmiş ki anlattı:
“Beyefendi, ben kiralık ev arıyorum. Bu emlakçı, bana kiralık bir ev olduğunu söyledi. Ben de kiralık eve bakmaya geldim. Burada bir anormallik olmaması gerekir”.
Adama dedim ki:
-Kardeşim bu ev benim evim. Ben bu adama “evimi kiraya ver” filan demedim ki? Ne hakla benim evime bir başkasını getirip kiraya vermek ister.
DEVAMI YARIN
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.