Yabancı düşmanlığı insanlık suçudur -1-

A -
A +
Yabancı düşmanlığı utanç verici bir insanlık suçu olup insan olanın yapabileceği bir iş değildir. Biz Anadolu’yu kana boyayan Haçlıların yaralılarını tedavi eden şanlı ataların torunlarıyız. Hiç kimse bizi mültecilere çelme takan insan müsveddeleriyle, denizde zavallıların ölmelerini bekleyen insanlık fukaralarıyla, sokak ortasında masum kadını öldürüp ölmesini bekleyen İsrail katilleriyle karıştırmasın. “Savaş, ölünce değil, düşmana benzeyince kaybedilir.” Çünkü bu, topyekûn bir ölümdür.
Adriyatik'ten Çin Seddi'ne kadar uzanan topraklar Türk’ün gasbedilmiş ve kurtarılmayı bekleyen vatan topraklarıdır. Bunu benliğini kızıl mürekkebe banan mankurtların anlamasını beklemek seraptan su beklemek gibi olsa da Oğuz Han'ın ülküsüne ve Kâinatın Efendisinin davasına candan bağlı, şu yeryüzünde insanlığın yegâne umudu olan Müslüman Türk milleti çok iyi bilmektedir. Prof. Dr. Yusuf Halaçoğlu’nun tespitine göre Türkiye’nin yarısı, yüz elli yıldır modern Batı'nın(!) Haçlı katliam ve soykırımlarından kaçıp kurtulabilmiş muhacir kardeşlerimizden oluşmaktadır. Seksenli doksanlı yıllardaki göçler ve acılar ne çabuk unutuldu. Ama maalesef değerlerimizden uzak bilinçsiz bir şekilde yetişen bu kardeşlerimizin birçoğunun babalarının katillerine âşık olduklarını ve zalim diktatörlerin katliamlardan kaçıp bize sığınan insanlara düşman kesildiklerini görmekteyiz.
Türkiye'de hiçbir zaman yabancı düşmanlığı olmamıştır. Bizim kültürümüzde insanın yabancısı olmaz. Ancak Batı'nın kültür potasında erimiş, tarihine ve millî değerlerine yabancılaşmış bir kesimde açıkça bir İslam ve Müslüman nefreti ve düşmanlığı vardır. Bu kesim, Batı söz konusu olduğunda bir bakmışsınız dünya vatandaşı(!) oluverir, bir anda en büyük hümanist kesilirler. Fakat Arakan’da, Filistin’de, Müslümanlara soykırım yapılırken kör, Diyarbakır’da yavrusunu isteyen yaralı annelerin feryadına âdeta sağır kesilirler. Bu insanlar, sadece Suriyeli ya da diğer Arap kardeşlerimize düşman değildirler...
            İdris İspiroğlu
 
 
 
ŞİİR
 
          Ömür dediğin
 
Bu ömür dediğin; belki dört beş yıl,
Bir saat, bir hafta, birkaç tane ay.
Ölüm bir uykuymuş, gelmeden ayıl,
Tükendi seneler, inanmazsan say.
 
Bir meyyit omuzda, o giden benim,
Hüzünlü bir döngü, garip bir oyun.
Bir zaman gülerdim, tabutta tenim,
Doymadım dünyaya, az yere koyun.
 
Dinlemez bilirim, duymaz kulaklar,
Değişmez kaderler, aksa da yaşlar.
Tükendi debdebem, şöhret ulaklar?
Vursaydım başımı, nerde o taşlar?
 
Mezarım; dar derin böyle kim açmış?
Sarsmadan indirin, incinir beden.
Son durak vakit geç, fırsatlar kaçmış,
Anladım doğmaya, ölümmüş neden.
 
Son görev duadır ve toprak atmak.
Birkaç el mahzunca, sular bitti mi?
Bekleyin, yalnızca, korkutur yatmak,
Bilirim gelmezler, dostlar gitti mi?
                Seyfettin Karamızrak
 
 
 
ENTERESAN BİLGİLER
 
KORTİZON: Böbreküstü bezinin kabuk kısmından salgılanan, steroit yapısında olan, çok önemli bir hormondur. Bu hormon, vücutta çok çeşitli ve çok önemli etkiler yapmaktadır. Kandaki şeker miktarını artırır, dışarıdan ilâç olarak verildiğinde, şeker hastalarının durumunu ağırlaştırır. Vücutta protein yıkımını uyarır ve yapımını azaltır. Kortizonun yağ metabolizması üzerine olan etkisinin esası hakkında pek az şey bilinmektedir. Kortizon tedavisi gören hastalarda aşırı bir yağ birikmesi oluşmaktadır.
Kortizonun tıpta kullanılmasının en önemli sebebi, antienflematuar etkisine (iltihabî reaksiyonu giderici, doku şişmesini önleyici) bağlıdır. Kortizonun önemli bir etkisi de alerjiyi önleyici olmasıdır.
Ancak yüksek dozda uzun süre kullanıldığında, "ay dede yüzü", kıllanma, sivilce, âdetlerin kesilmesi, kemiklerin, kasların zayıflaması, tansiyon yükselmesi, mevcut şeker hastalığının veya tüberkülozun ağırlaşması, mide ülserinin azgınlaşması, psikolojik bozukluklar ve enfeksiyonlara karşı dayanıklılığın kırılması gibi yan etkiler ortaya çıkmaktadır...
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.