Asıl tehlike

A -
A +
Batılı siyasetçiler, Yeni Zelanda’da 50 Müslümanın vahşice şehit edilmesine ‘terör’ demedi, ‘Hristiyan terörü’ hiç diyemedi, omuz omuza verip teröre karşı yürümedi.
Batı medyası aynı iki yüzlülüğü sergiledi, katliamı görmezden geldi, katili masumlaştırmaya çalıştı.
Bunlar tamam da…
İslam ülkelerinin liderleri neden bir araya gelip ortak bir duruş sergilemedi?
Müslümanların hamisi pozu veren krallar, prensler, neden Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan gibi yüksek tonda ‘haçlı terörü’ diyemedi?
Neden hiçbiri bu vahşete Erdoğan kadar meydan okuyamadı?
***
Kendi toplumumuzda olanlara da bakalım…
Türkiye’de Müslümanlar aleyhine haber olunca günlerce manşetlerinden salya akıtanlar, Yeni Zelanda katliamını daha olayın ilk günü bile neden üstünkörü geçiştirdi?
Muhalif olmak, insan olmaya engel miydi ki, bazı internet siteleri böylesine bir vahşeti manşetlerinin en sonlarına gizledi?
Hollanda’da adi bir cinayet işlenince çığlık atarcasına suçu Müslümanlara yıkmaya çalışanlar, Yeni Zelanda’da apaçık ortada duran bir gerçeği, en az Batılılar kadar kamufle etme ihtiyacını neden duydu?
Mesele sadece Cumhurbaşkanımıza, AK Parti’ye düşman olmaları mıydı?
Yoksa beka problemimizin dışa vurumu muydu?
Ha!
Asıl dikkat çeken nokta…
‘Beka meselesi’ dediğimizde, en çok alaya alanlar da bunlar değil miydi?
 
**************
 
Ayasofya ne zaman cami olur?
 
Okuyucularımızdan Mehmet Adil Ece göndermiş…
Sosyal medyada da çokça tartışıldı ama, tekrarında yarar var.
Ulaştırdığı mektubunda şöyle diyor Mehmet Bey;
Lafı kıvırmadan söyleyeyim, Ayasofya’yı açamayız
Neden biliyor musunuz?
  • Soğan, patates için lider satanlarla böylesine büyük bir mücadeleye çıkılmaz da onun için...
  • Avrupa, ABD ve Rusya tarafından müştereken yapılacak bir ambargoda azıcık ekonomik zorluğa girsek, dolar üç katına çıksa, etin kilogram fiyatı yüz lira olsa, Erdoğan’ı kendi elleriyle öldürmeye çalışacak bir kitleye sahip olduğumuz için açamayız.
  • Üç ay sonra turizm baltalandığında, domates elimizde kaldığında, insanlarımıza Avrupa seyahati kısıtlandığında, Amerika’ya girişi yasaklandığında iç savaş çıkacağı için açamayız.
  • Tamamen ABD kontrolünde ve sahipliğinde olan interneti bugün kapatsak, yarın nasıl yaşayacağını bilemeyecek bir kitleye sahip olduğumuz için açamayız.
  • Hava savunma sistemlerimiz, uçaklarımız, yazılımlarımız hâlen büyük oranda düşmanlarımızın kontrolünde olduğu için açamayız.
  • “Ayasofya için ölmeye var mısınız?” desek, arkamızda hepi topu bir avuç insan kalacağı için, bugün ‘Ayasofya açılsın’ diye feveran eden nice sözde kahramanın dahi o gün “Ne gerek vardı basit bir yapı için” deyip bizi suçlayacağı için açamayız.
  • Vesayetçi zihniyet 1939 yılından günümüze, iliklerimize kadar her şeyimizi küresel yapılara esir ettiği, ilmiği boynumuza geçirip kıpırdayamaz ettiği, Siyonist paganistlere hizmetçiliğe mahkûm ettiği için açamayız.
Peki ne zaman açarız?
İnsanı düzeltince, devleti düzeltince, stratejik her şeyi kendimiz üretince.
O zamana kadar bunlar dilek ve temenniden ibarettir.
Sabır…
Oyuna gelmeyin.
 
**************
 
Biraz da HDP yönetsin, ne var ki!
 
‘Seçim sonucu ne olur?’ diye soranlara bu cevabı veriyorum bugünlerde.
Özellikle AK Parti’ye küskün ve öfkelilere…
“İstanbul’u, Ankara’yı bizim sayemizde kazanacaklar” demiyor mu HDP’nin Eş Genel Başkanı Sezai Temelli?
Bu sözleri de Meclis üyelikleri ile yetinmeyip başkan yardımcılığı koltuğu istedikleri, CHP karşı çıkınca tepki olarak söyledikleri konuşulmuyor mu?
“Tamam işte, onlar kazanacak. 1 Nisan’dan sonra bu şehirleri onlar yönetecekler. Hatta bence daha fazla ilde kazansınlar” diyorum.
Bizden böyle cevaplara alışkın olmadıkları için gözleri fal taşı gibi açılıyor bir anda.
Ciddiye alıp “Bu büyük sıkıntı olur, 7 Haziran sonrasına döner ortalık” diyen olursa, “Boşver… PKK’lılar, hatta FETÖ’cüler de bu ülkenin vatandaşı değil mi? Biraz da onlar yönetsin” cevabını yapıştırıyorum.
Bunları tabii ki şakayla karışık farkındalık oluşsun diye söylüyorum da…
1 Nisan’da şaka gerçeğe dönüşür mü, göreceğiz.
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.