Fransa’daki asırlık gastronomi okulu Ferrandi'ye Türk mutfağı damgası
Yemek Haberleri
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve eşi Emine Erdoğan'ın himayelerinde her yıl Mayıs ayında düzenlenen "Türk Mutfağı Haftası" kapsamında, 1920'den bu yana Fransa’nın başkentinde faaliyet gösteren Ferrandi'de Hatay kentine özgü lezzetlerin tanıtımı yapıldı.
Türkiye, geçen yıl ilki düzenlenen Türk Mutfağı Haftası'nda ülke çapında ve dünyada gerçekleştirilen bir dizi etkinlikte yöresel yemeklerini tanıtıyor.
21-27 Mayıs tarihleri arasında düzenlenen Türk Mutfağı Haftası, Türkiye'nin zengin gastronomi kültürünü Türkiye Cumhuriyeti temsilcilikleri aracılığıyla yurt içi ve yurt dışında geniş kitlelere tanıtıyor.
Türkiye'nin dünyaca ünlü aşçılarının sunumlarıyla hazırlanan yemekler, çeşitli ülkelerde ziyaretçilerin beğenisine sunuluyor.
Fransa'da Türk Mutfağı Haftası kapsamında Türk mutfağı tanıtıldı.
HATAY MUTFAĞININ LEZZET İPUÇLARI
Uluslararası mutfak sanatları okulu FERRANDI Paris'te düzenlenen etkinliğe Türk diplomat ve şeflerin yanı sıra öğrenciler katıldı.
Etkinlikte Türk şefler Adıgüzel Yıldız, Süreyya Çetin ve Zeynel Aksar tarafından konuklara Türkiye'nin yöresel yemekleri ikram edildi.
Şefler, Hatay lezzetlerinin hazırlanışı ve pişirilme sürecine ilişkin ipuçlarını da öğrencilerle paylaştı.
Kaynak: Anadolu Ajansı