Patatesleri çıtır çıtır kızartmanın püf noktası! Burgerciler bu yöntemi uyguluyor…

Evde akşam yemeği için hazırlanan nefis anne köftesinin yanına çıtır çıtır bir patates kızartması istiyorsanız burgercilerin sırlı yöntemi tam size göre…

- Güncelleme Tarihi:
Patatesleri çıtır çıtır kızartmanın püf noktası! Burgerciler bu yöntemi uyguluyor…
Yemek|Editör: Mücahit Dere

Nefis köfte yemeğinin yanına çıtır patatesler hazırlamak artık imkansız değil. Burger ustalarının sır gibi sakladığı çıtır patates kızartma yöntemi ortaya çıktı. Artık bundan sonra fast food salonlarına gitmenize bile gerek kalmayacak. İşte o tarif:

6 ADIMDA ÇITIR PATATES KIZARTMA TARİFİ

Patates kızartması yaparken lezzetli ve çıtır çıtır sonuçlar elde etmek için bazı püf noktaları bulunmaktadır. İşte patates kızartması yaparken dikkate almanız gereken püf noktaları:

Malzemeler:

  • Patates (tercihen rus veya bintje cinsi, uzun ve kalın olması daha iyidir)
  • Bitkisel yağ (kızartma için ideal olan ayçiçek yağı veya kanola yağı)
  • Tuz

Hazırlık:

Patatesleri çıtır çıtır kızartmanın püf noktası! Burgerciler bu yöntemi uyguluyor…

Patatesleri doğru kesin:

İlk adım, patatesleri doğru şekilde kesmektir. İnce dilimler yerine kalın çubuklar kesmeye çalışın. Böylece içi yumuşak ve dışı çıtır patates kızartmaları elde edebilirsiniz.

Patatesleri yıkayın ve kurulayın:

Patatesleri soğuk su altında iyice yıkayın ve ardından bir mutfak havlusu veya kağıt havlu ile kurulayın. Bu, kızartmaların daha çıtır olmasına yardımcı olur.

İlk kızartma:

Patatesleri önceden ısıtılmış 160-170°C (320-340°F) sıcaklıkta yağda ilk kızartmayı yapın. Bu, patateslerin içini pişirmek için kullanılır ve dışı çıtır olmadan önce iç kısmın yumuşamasını sağlar. İlk kızartma yaklaşık 4-5 dakika sürmelidir. Patateslerin rengi hafif sararıncaya kadar pişirin.

İlk kızartmadan çıkarın ve soğumalarını bekleyin:

Patatesleri ilk kızartmadan çıkarın ve fazla yağını süzmeleri için bir tel süzgece veya kağıt havlu üzerine alın. Patateslerin oda sıcaklığında soğumasını bekleyin.

İkinci kızartma:

Patatesler oda sıcaklığında soğuduğunda, yağın sıcaklığını 190-200°C (375-390°F) dereceye çıkarın. İkinci kızartmayı yaparken patateslerin dışı çıtır ve altın kahverengi olacak şekilde yaklaşık 2-3 dakika daha pişirin.

Fazla yağı süzün ve tuzlayın:

Patatesleri ikinci kızartmadan çıkarın ve fazla yağını süzün. Ardından tuzlayın ve sıcak servis yapın.

Patatesleri çıtır çıtır kızartmanın püf noktası! Burgerciler bu yöntemi uyguluyor…

AZ BİLİNEN PÜF NOKTAYLA PATATES KIZARTMA

yemektekeyifvar.com’un tarifine göre ise çıtır patates kızartması için gereken malzemeler şöyle:

  • Patates 4 adet
  • Sıvı yağ 2 su bardağı
  • Tuz yarım tatlı kaşığı
  • Mayonez
  • Ketçap

Patates kızartması hazırlanışı:

  • Patatesleri temizleyin ve kabuklarını soyun.
  • Tüm patatesleri eşit boyutlarda ve kalınlıklarda doğrayın.
  • Doğradığınız patatesleri soğuk ve tuzlu suda yaklaşık 30 dakika bekletin. Ara ara patatesleri ovarak nişastasının iyice akmasını sağlayın. Vaktiniz varsa suyunu 2 kere değiştirin. 
  • Beklettiğiniz patatesleri iyice kurulayın.
  • Derin bir tavada yağı kısık ateşte yavaşça kızdırın.
  • Yağ iyice kızdıktan sonra patatesleri içine atın.
  • Yaklaşık 7 dakika boyunca ara sıra karıştırın ve tabağa alın.
  • Patateslerin üzerine tuz serpip yanında ketçap ve mayonez ile servis edin.

1 PATATESTE KAÇ KALORİ VAR?

1 adet orta boy patatesin (200 gram) kalori değeri yaklaşık 183 kaloridir. 1 adet büyük boy patatesin (300 gram) kalori değeri ise 279 kaloridir.

Patates, karbonhidrat ve lif bakımından zengin bir besindir. 100 gram patateste 16 gram karbonhidrat ve 2 gram lif bulunur. Patates, B vitaminleri, C vitamini ve potasyum bakımından da zengindir.

Patates, sağlıklı bir beslenmenin önemli bir parçasıdır. Ancak, kalorisini ve karbonhidrat içeriğini göz önünde bulundurmak gerekir. Kilo kontrolü sağlamak isteyen kişilerin, patatesi ılımlı miktarda tüketmeleri tavsiye edilir.

Kaynak: yemektekeyifvar.com
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...