Senatörlere yedi sayfa Türkiye notu gönderdi

Düzenleyen:
Senatörlere yedi sayfa Türkiye notu gönderdi

DÜNYA Haberleri

ABD’de, Başkan Donald Trump yönetiminin, Rusya ile S-400 anlaşması sebebiyle Türkiye’ye müeyyide uygulanmasını öngören yasa tasarısına karşı çıktığı ve bu yönde senatörlerü uyardığı ortaya çıktı.

Haber sitesi Daily Beast, Dışişleri Bakanlığının, Türkiye’ye S-400 füze savunma sistemi sebebiyle müeyyide öngören ve Senato’nun onayını bekleyen yasa tasarısına ilişkin senatörlere gönderdiği yedi sayfalık notu ele geçirdi. Notta, tasarının yasalaşması durumunda Türkiye-ABD savunma ticaretinin tamamen sona ereceği belirtiliyor. Yasayla Türkiye-Rusya ilişkisinin daha ileri gideceği ya da Türkiye’nin silahlar için “diğer düşman silah tedarikçilerine” yönelebileceğine dikkat çekilerek “Bu yasa aynı zamanda, Türkiye’ye NATO’dan dışlanmış gibi davranmaktır” değerlendirmesinde bulunuldu. Senato ile Temsilciler Meclisindeki iki ayrı müeyyide tasarısının Senato Genel Kurulu’nda kabul edilmesi hâlinde Trump’ın önüne gitmeden önce birleştirilmesi gerekiyor.

Düzenleyen:  - DÜNYA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...