Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Kraliçe 73. yıllık hayat arkadaşına yalnız veda etti

Düzenleyen:
Kraliçe 73. yıllık hayat arkadaşına yalnız veda etti

DÜNYA Haberleri

İngiltere Kraliçesi Elizabeth'in, 9 Nisan'da 99 yaşında hayatını kaybeden eşi Prens Philip için bugün Windsor Kalesi'nde cenaze merasimi düzenlendi. Windsor Kalesi arazisindeki St. George Şapeli'nde yapılan törende Kraliçe, kendisine ayrılan bölümde tek başına oturdu.

Kraliçe’nin, bir ara gözyaşlarını eliyle sildiği dikkat çekti. Veliaht Prens Charles da kiliseye götürülen tabutun arkasında ilerlerken ağladı. Tabut, Prens Philip’in kendi tasarladığı Land Rover’da taşındı. Küskün kardeşler Prens William ve Prens Harry de Sussex Dükü’nün, eşi Meghan Markle ile birlikte ülkeyi terk edip ABD’ye yerleşmelerinden sonra ilk kez birbirlerini gördü. Bunlar cenaze arkasında yan yana yürümedi. Koronavirüs kısıtlamaları sebebiyle cenaze törenine Kraliçe Elizabeth, 4 çocuğu ve 8 torunu da dahil olmak üzere yalnızca 30 kişi katıldı. Prens Philip, törenin ardından şapelin altındaki 200 yıllık mezarda toprağa verilecek. Yunan adası Korfu'da 10 Haziran 1921 yılında dünyaya gelen Prens Philip, Elizabeth ile kraliçe olmadan 5 yıl önce 1947'de evlendi ve "en uzun süreli kraliyet eşi" oldu. 

Kraliçe 73. yıllık hayat arkadaşına yalnız veda etti

Kraliçe 73. yıllık hayat arkadaşına yalnız veda etti

 

Düzenleyen:  - DÜNYA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...