Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Endonezya'da yanardağ faciası: 22 ölü

Düzenleyen:
Endonezya'da yanardağ faciası: 22 ölü

DÜNYA Haberleri

Endonezya’daki Semeru Yanardağı’nda meydana gelen patlamada can kaybı sayısı 22’ye yükseldi. Bölgede tehlike devam ediyor.

Endonezya’nın Doğu Java bölgesindeki Semeru Yanardağı’nda cumartesi günü büyük bir patlama yaşandı. Bugün ise sıcak kül bulutları püskürttü. Endonezya Afet Azaltma Ajansı, yanardağın cumartesi gününden bu yana 22 kişinin ölmesine sebep olduğunu açıkladı. Ajans, 27 kişinin ise kayıp olduğunu bildirdi.
Endonezya'da yanardağ faciası: 22 ölü
"PATLAMALAR SÜRECEK"

 Semeru Yanardağı Gözlemevi Başkanı Liswanto "Semeru, Endonezya’daki en aktif volkanlardan biri. Böyle de devam edecek" dedi. Liswanto, adada yaşayanlara "Her an tetikte olun. Mümkün mertedebe yanardağın uzağında durun" çağrısında bulundu. Ulusal Arama ve Kurtarma Ajansı Müdürü Wuryanto ise zorlu hava şartlarının ekiplerin çalışmasına engel olduğunu belirti. 
Endonezya'da yanardağ faciası: 22 ölü
KAYIPLARIN FOTOĞRAFLARI PAYLAŞILIYOR

 Öte yandan, bölgede yaklaşık 2 bin kişi için mutfak ve sağlık tesisi kuruldu. İnsanlar, nerede olduklarına dair herhangi bir bilgi alabilmek için kayıp kişilerin fotoğraflarını sosyal medya üzerinden paylaşıyor.



Düzenleyen:  - DÜNYA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...