Google Linke Tıkla, Türkiye Gazetesi'ni Google Favorilerine Ekle!

Alman Meclisi'nde USB krizi! Vekillere gizemli mesaj içeren paketler gönderildi

Alman Meclisi'nde USB krizi! Vekillere gizemli mesaj içeren paketler gönderildi
Başlık ResmiAlman Meclisinde USB krizi! Vekillere gizemli mesaj içeren paketler gönderildi

Almanya Federal Meclisi’nde çok sayıda milletvekiline İngilizce ön yazıyla birlikte gizemli USB bellekler gönderilmesi güvenlik alarmına yol açtı. Farklı partilerden birçok ofise ulaşan paketler üzerine Meclis Polisi acil uyarı yayımlayarak USB’lerin kesinlikle bilgisayarlara takılmamasını istedi.

Özetle
Kaydet
a- | +A

Almanya Federal Meclisi’nde bu hafta milletvekillerine gönderilen şüpheli USB bellekler nedeniyle güvenlik birimleri harekete geçti.

İngilizce yazılmış bir ön yazıyla gönderilen paketlerin farklı partilerden birçok ofise ulaştığı öğrenildi.

Meclis Polisi, olayın ardından tüm grup yönetimlerine elektronik posta göndererek milletvekillerini uyardı.

Yazıda "Bazı parlamento ofislerine İngilizce ön yazılı ve USB bellek içeren postalar ulaşmıştır. Bu USB belleklerin bilgisayarlara bağlanmaması gerekmektedir" ifadesi yer aldı.

ÖNERİLEN HABERLER
Rus füzesi Azerbaycan Büyükelçiliği
DÜNYA

Rus füzesi Azerbaycan Büyükelçiliği'ne düştü: Bakü'den nota üstüne nota

USB BELLEKLER GÜVENLİK BİRİMLERİNE TESLİM EDİLİYOR

Milletvekillerinden USB’leri ayrı bir zarf içinde Meclis Polisine teslim etmeleri istendi. Uyarının ardından parti grupları kendi milletvekillerine ve personellerine özel duyuru geçerek şüpheli postalara karşı dikkatli olunmasını istedi.

Bazı milletvekillerinin bellekleri talimatlara uygun şekilde imha ettiği aktarıldı. Ancak 630 üyeli Meclis’te kaç milletvekiline şüpheli paket gönderildiği henüz bilinmiyor.

İÇERİK HAKKINDA BİLGİ VERİLMİYOR

Meclis Polisi ve parlamento grupları, mektupların ve USB belleklerin içeriğine ilişkin açıklama yapmadı. Olayla ilgili soruşturma sürüyor.

AFD VE SPD'DE DE BENZER BİLDİRİMLER VAR

AfD fraksiyonu, birkaç milletvekiline aynı içerikte mektup ulaştığını duyurdu. Fraksiyon sözcüsü, bilinen vakalardaki USB belleklerin Meclis Polisine teslim edildiğini söyledi. Sol Parti ise şu ana kadar kendi milletvekillerine böyle bir mektup ulaşmadığını açıkladı.

Whatsapp İkon Facebook İkon Bağlantıyı Kopyala
Yayın Tarihi |
Haberle İlgili Daha Fazlası
Dünya
Bizi Takip Edin Bizi Takip Edin
YORUMLAR
ÖNE ÇIKANLAR
SONRAKİ HABER
Soru 0 / 6
Türkiye Gazetesi dijital abonelik ve arşiv kampanyamızı ilk nereden duydunuz?

Haber Asistanı

Son 30 günün haberleri
📰

Türkiye Gazetesi Haber Asistanına Hoş Geldiniz!

Son 30 güne ait haberleri, spor gelişmelerini veya yazar yazılarını sorgulayabilirsiniz.