Google Linke Tıkla, Türkiye Gazetesi'ni Google Favorilerine Ekle!

Hemşire ve ebeler greve gitti! Afrika ülkesinde emekli sağlıkçılar göreve çağrıldı

Hemşire ve ebeler greve gitti! Afrika ülkesinde emekli sağlıkçılar göreve çağrıldı

Batı Afrika ülkesi Gana'da hemşire ve ebeler greve gitti. Sağlık sisteminde yaşanan aksaklıkları hafifletmek isteyen hükümeti, emekli sağlıkçıları göreve çağırdı.

Kaydet
a- | +A

Gana'da devam eden hemşire ve ebelerin grevini hafifletmek amacıyla hükümet, emekli sağlık çalışanlarına gönüllü olarak göreve dönme çağrısında bulundu.

BAKMADAN GEÇME
33 milyar sterlinlik anlaşma için 50 yıllık diplomasi değişti! İngiltere
HABER

33 milyar sterlinlik anlaşma için 50 yıllık diplomasi değişti! İngiltere'den Kuzey Afrika'da kritik adım

TÜM İMKANLAR SEFERBER EDİLİYOR

Gana Sağlık Bakanı Kwabena Mintah Akandoh, ülkede devam eden hemşire ve ebelerin grevine ilişkin başkent Akra'daki cumhurbaşkanlığı konutunda basın toplantısı düzenledi.

Akandoh, halkın sağlık hizmetlerine erişimini güvence altına almak için hükümetin tüm imkanlarını seferber ettiğini belirtti.

Bakan Akandoh, ülkede devam eden grevin etkilerini hafifletmek amacıyla emekli sağlık çalışanlarına gönüllü olarak göreve dönme çağrısında bulundu.

BAKMADAN GEÇME
Ölümcül Mpox virüsü yayılıyor: Afrika
HABER

Ölümcül Mpox virüsü yayılıyor: Afrika'yı ele geçirdi! Etiyopya'da ilk can kaybı

YEN, SAĞLIK MERKEZLERİNİN TAM LİSTESİ YAYIMLANACAK

Hükümetin, Gana Kayıtlı Hemşireler ve Ebeler Derneği (GRNMA) ile diyaloğu sürdürmeye kararlı olduğunu ifade eden Akandoh, "Bakanlık, hemşirelik hizmetlerinin yetersiz kaldığı tesislere destek olacak yeni sağlık merkezlerinin tam listesini önümüzdeki dakikalarda yayımlayacak." dedi.

Greve rağmen görevde kalmaya devam eden bazı sağlık çalışanlarına teşekkür eden Akandoh, diğer hemşire ve ebelere de hastalara yardım etme çağrısında bulundu.

BAKMADAN GEÇME
Güney Afrika’dan Musk’a sert fren! Starlink’ini kapı dışarı etti
HABER

Güney Afrika’dan Musk’a sert fren! Starlink’ini kapı dışarı etti

Gana'da hemşire ve ebeler, kötü çalışma koşullar nedeniyle geçen hafta greve gitmişti.

Hükümet ve GRNMA yetkilileri arasında dün yapılan kritik görüşmede, taraflar arasında anlaşma sağlanamadı. Hükümetin, hizmet koşullarının uygulanmasını 2026'ya erteleme önerisi, GRNMA tarafından kesin bir şekilde reddedildi.

Whatsapp İkon Facebook İkon Bağlantıyı Kopyala
Yayın Tarihi |
Haberle İlgili Daha Fazlası
Dünya
Bizi Takip Edin Bizi Takip Edin
YORUMLAR
ÖNE ÇIKANLAR
SONRAKİ HABER
Soru 0 / 6
Türkiye Gazetesi dijital abonelik ve arşiv kampanyamızı ilk nereden duydunuz?

Haber Asistanı

Son 30 günün haberleri
📰

Türkiye Gazetesi Haber Asistanına Hoş Geldiniz!

Son 30 güne ait haberleri, spor gelişmelerini veya yazar yazılarını sorgulayabilirsiniz.