İsrail ordusundan Hizbullah'a saldırı mesajı: Ordu tüm kapasitesini kullanacak!

Düzenleyen: / Kaynak: Anadolu Ajansı
- Güncelleme:
İsrail ordusundan Hizbullah'a saldırı mesajı: Ordu tüm kapasitesini kullanacak!

Dünya Haberleri  / Anadolu Ajansı

İsrail-Hamas çatışması devam ederken, Lübnan'da da kazan kaynıyor. İsrail Genelkurmay Başkanı Herzi Halevi, Hizbullah'a yönelik çok şiddetli bir saldırı gerçekleştireceklerini açıkladı.

İsrail-Hamas çatışmasında 5 ay geride kalırken  Yemen'de Husiler ve Lübnan'da da Hizbullah'ın savaşa dahil olması ile Orta Doğu yangın yerine döndü. İsrail bugün Lübnan’ın güneyini hedef alırken saldırıda 2’si çocuk 4 kişi hayatını kaybetti, 11 kişi yaralandı.

"ORDU TÜM KAPASİTESİNİ KULLANACAK"

Ancak Halevi, Hizbullah'a karşı bir sonraki "harekatın" çok daha şiddetli olacağını belirterek, İsrail ordusunun tüm askeri kapasite ve yeteneklerini kullanacağını kaydetti.

İsrail ordusunun, Hizbullah Hareketine yönelik saldırılarını her geçen gün yoğunlaştırdığını belirten Halevi,

LÜBNAN'A HAVA SALDIRISI

Halevi'nin açıklaması, Lübnan'a gerçekleştirilen hava saldırısının ardından geldi. İsrail'in el-Sawana köyüne düzenlediği saldırıda 1 anne ve 2 çocuğu hayatını kaybederken, bölgede hasarın "çok büyük" olduğu aktarıldı.

İsrail ordusundan Hizbullah'a saldırı mesajı: Ordu tüm kapasitesini kullanacak!

İsrail ordusu ve Hizbullah Hareketi arasında 8 Ekim 2023'ten bu yana yaşanan çatışmalarda ölen Hizbullah mensubu sayısının 194, ölen Lübnanlı sivil sayısının ise 35 olduğu bildiriliyor.

Çatışmalarda ayrıca 8 Emel Hareketi, 12 Filistin İslami Cihad Hareketi, 12 Hamas Hareketi mensubunun yanı sıra 31 Lübnanlı sivil, 1'i asker 2 Lübnan güvenlik görevlisi, 6 İsrailli sivil ve 11 İsrail askeri öldü.

Düzenleyen:  - Dünya
Kaynak: Anadolu Ajansı
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...