- YKS'de ilk oturum yarın yapılacak
30 dakika önce

ÖSYM hazırlıkları tamamladı! YKS'de ilk oturum yarın

Milyonlarca öğrenci hafta sonu YKS heyecanı yaşayacak. Sınavın birinci oturumu yarın saat 10.15'te, ikinci oturumu ise pazar günü saat 10.15 yapılacak. ÖSYM takvimine göre YKS sonuçları 17 Temmuz 2024'te açıklanacak.
 - Hayvan barınağı değil okul!
16 saat 12 dakika önce

Okul bahçesindeki köpekler öğrencilerin kabusu oldu: Hastalık yayılmasından korkuyoruz!

Ümraniye Madenler Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencilerinin paylaştığı görüntüler pes dedirtti. Sokak köpeklerinin okulda serbest dolaşması öğrencilerin kabusu oldu. Öğrenciler "Hastalık yayılmasından korkuyoruz. Şikayetlerimiz ciddiye alınmıyor. Üstüne okul içine kulübeler yapıldı. Burası hayvan barınağı değil, okul!" diyerek paylaştı.
 - YSK'de hazırlıklar tamam! Yüz binlerce personel görevde
23 saat 5 dakika önce

YSK'de hazırlıklar tamam! 1 milyona yakın personel görev yapacak

Bu hafta sonu yapılacak olan Yükseköğretim Kurumları Sınavı'nın (2024-YKS) hazırlıkları tamamlandı. Toplam 3 oturumda 1 milyona yakın kişinin görev alacağını belirten ÖSYM Başkanı Prof. Dr. Bayram Ali Ersoy, aday ve görevlilerin sınav binalarına ulaşımlarında sorun yaşamamaları için paydaş kurumlarla koordinasyon kurulduğunu bildirdi.
 - Dershane komedisi
06 Haziran 2024 - 02:40

Gerçek bambaşka çıktı: Dershane komedisi

Kurs sahibi Tahir Kurt: Rahatsız edici paylaşımlar hepimizi derinden üzüyor. Yanlış anlaşıldık. LGS’den bir hafta önce öğrencilerin motivasyonunu artırmak ve onları farklı düşünme metotlarına yönlendirmek istedik.
 - Zor soruyu yapan değil çok soru çözen kazanır
06 Haziran 2024 - 02:35

YKS'de netleri artıracak tüyolar: Zor soruyu yapan değil çok soru çözen kazanır

Bahçeşehir Koleji PDR Direktörü Sibel Durak, üniversite adaylarına “Sorularla inatlaşmayın, turlama tekniğini kullanarak daha çok soru çözün” tavsiyesi verdi. ''Çok kolay bir matematik sorusu ile çok zor matematik sorusu aynı puanı getirmektedir.''
 - ÖSYM Başkanı haberimizin ardından açıklama yaptı
06 Haziran 2024 - 02:25

Haberimizin ardından ÖSYM Başkanı Ersoy açıklama yaptı

"Millilere özel YKS servisi" başlığı ile duyurduğumuz Milli Sporcuların YKS’nin Zagreb’de de yapılmasın talebi ses getirdi. Haberimizin ardından açıklama yapan ÖSYM Başkanı Ersoy talebin kabul edildiğini belirterek, milli sporculara başarılar diledi.
 - İlk 500 içinde beş üniversitemiz var
06 Haziran 2024 - 02:20

QS 2025 Dünya sıralaması açıklandı: İlk 500 içinde beş üniversitemiz var

Türk üniversiteleri yükseliş eğiliminde. İlk 500’e giren üniversitelerimizin sayısı 3’ten 5’e, ilk 1.000’e giren sayı ise 10’dan 11’e çıktı. Sıralamada ODTÜ 285’inci, İTÜ 326’ncı, Koç Üniversitesi 401’inci, Boğaziçi Üniversitesi 418’inci, Bilkent Üniversitesi 477’nci oldu. 
 - Öğretmene geri hizmet
06 Haziran 2024 - 01:21

Öğretmene geri hizmet! Yetersiz olan merkeze çekilecek

Yeni Öğretmenlik Meslek Kanunu taslağında yer alan ‘hizmet sınıfının değiştirilmesi’ maddesi tartışılıyor. Taslak yasalaşırsa, yetersiz öğretmenlerin meslekten alınarak, MEB’e bağlı memur konumuna düşürülmesi gündemde.
 - İş çığırından çıktı! Kişi başı 20 bin TL
04 Haziran 2024 - 06:48

'5 yıldızlı soygun' sürüyor! Mezuniyet kazığını genelge de bitiremedi

Bakanlık, okul dışında velilere külfet olacak, gayriahlaki mezuniyet balosu düzenlenmemesini istedi. Okul yönetimleri dinlemedi. Beş yıldızlı otellerde kutlama düzenleniyor. Baloya adım atmanın maliyeti 5 bin lira...
 - Matematik bu yıl da belirleyici olacak
03 Haziran 2024 - 01:56

1 milyon öğrenci LGS'de ter döktü... Matematik bu yıl da belirleyici olacak

1 milyonu aşkın öğrencinin girdiği LGS, sıkıntısız sona erdi. Türkçede yorumlama becerisi ön plandaydı. Kitap okuyan çözdü. Sınav sonucunda matematik belirleyici olacak. Sonuçlar 28 Haziran’da.
 - Türkiye'den Afganistan'a kütüphane desteği!
02 Haziran 2024 - 12:56

Türkiye Afganistan'daki kütüphanenin temellerini attı! Bamyan Üniversitesi'ne TİKA'yla destek

Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA), Afganistan'da Bamyan Üniversitesi için inşa edeceği kütüphanenin temelini attı.
 - Erdoğan'dan LGS mesajı! Sınava 1 milyon öğrenci girecek
01 Haziran 2024 - 20:44

Erdoğan'dan LGS mesajı! Sınava 1 milyon öğrenci girecek

Cumhurbaşkanı Erdoğan, yarın sabah saat 10.00'da LGS'ye girecek öğrenciler için paylaşımda bulundu. Erdoğan, "LGS’ye girecek evlatlarımızın gözlerinden öpüyor, her birine başarılar diliyorum" ifadelerine yer verdi.
 - 1 milyon öğrenciye son uyarılar
01 Haziran 2024 - 19:34

LGS'ye saatler kaldı, uzmanlar açıkladı! 1 milyon öğrenciye son uyarılar

Yaklaşık 1 milyon öğrencinin gireceği LGS sınavına saatler kaldı. Uzmanlar sınav öncesi öğrenciler için son uyarılarda bulundu. Özellikle heyecanın bastırılması için gerekenler bir bir açıklandı.
 - Fahiş kitap parası isteyen okul müdürüne emsal ceza
01 Haziran 2024 - 08:47

2 bin liralık kitap setine 14 bin 500 lira istedi! Okul müdürüne emsal ceza talebi

2 bin TL'lik kitap seti için veliye 14 bin 500 TL fatura çıkaran okulun müdürüne, ‘Görevi kötüye kullanmak'tan 3 yıla kadar hapis talebiyle dava açıldı.
 - İTÜ Anadolu Lisesi için MEB yeni yer arayışında
01 Haziran 2024 - 02:47

İTÜ Anadolu Lisesi için MEB yeni yer arayışında

Milli Eğitim Bakanlığı, tepkilerin ardından İTÜ Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi (MTAL) için harekete geçti. Kapatılması gündeme gelen İTÜ Anadolu Lisesi için bakanlık yeni yer arayışında olduğu öğrenildi.
 - Okul dışı mezuniyete bakanlık el koydu
01 Haziran 2024 - 02:43

MEB’den tepkiler sonrası dikkat çeken genelge! Okul dışı mezuniyete bakanlık el koydu

Mezuniyet günü etkinliklerine ilişkin MEB tarafından yayınlanan genelgeyle törenlerde şatafata izin verilmeyecek ve veli izni alınacak.
Eğitim - Eğitim
31 Mayıs 2024 - 17:35

İmam Hatip öğrencilerinden Kudüs bildirisi: Selahaddin Eyyubi’nin ruhuyla geleceğiz

İstanbul’da eğitim gören İmam hatip lisesi öğrencileri bir araya gelerek ortak bir bildiri yayınladı. “Kudüs Bildirisi” adı altında tüm gençleri küresel intifadaya çağıran bildiride, “İslam'ın ve insanlığın umudu olmaya gayret edeceğiz. Biz çalışacağız, biz uğraşacağız” ifadelerine yer verildi.
Eğitim - Eğitim
30 Mayıs 2024 - 17:31

Boğaziçi’nin başarılı kimya profesörü Birleşik Kraliyet Bilimler Akademisi’nde!

Boğaziçi Üniversitesi Kimya Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Amitav Sanyal, Birleşik Krallık Kraliyet Bilimler Akademisi’nin Kimya Topluluğu’na (Royal Society of Chemistry) “Fellow” üye olarak seçildi. Dünyanın farklı ülkelerinden 200 üyesi bulunan Fellow grubu, global kimya topluluğunu güçlendirirken bilim politikalarının şekillenmesinde etkili oluyor.
Eğitim - Eğitim
30 Mayıs 2024 - 16:51

“MBA Programlarımız 11 Ayda Hedefe Ulaştırıyor”

Farklı sektörlerden genellikle orta ve üst düzey kadrolarda çalışanların tercih ettiği Boğaziçi Üniversitesi Executive MBA Programı; eğitimci kadrosu, akademik programı ve oluşturduğu akran öğrenmesi mekanizmasıyla dikkat çekiyor.
 - Öğretmenler merakla bekliyordu, tarih belli oldu
30 Mayıs 2024 - 11:12

Öğretmenlerin yer değiştirme başvuruları 3 Haziran'da başlayacak

MEB, kadrolu öğretmenlerin yer değiştirme başvurularının 3-7 Haziran tarihleri arasında alınacağını aktardı. Atamalar 11 Haziran'da ilişik kesme işlemleri ise 14 Haziran itibarıyla yapılacak. 
Eğitim - Eğitim
30 Mayıs 2024 - 02:03

Yılda 1.500 çocuğa nitelikli eğitim verilecek... TEGV’in Gaziantep öğrenim birimi açıldı

TEGV Gaziantep Öğrenim Birimi hizmete başladı. Yılda 1.500 çocuğa nitelikli eğitim verilmesi planlanan birimin açılışı Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin'in katıldığı törenle gerçekleştirildi.
Sona Git