Pekin’e Türkiye damgasını vuracak

Pekin’e  Türkiye  damgasını vuracak

EKONOMİ Haberleri

Türkiye, ülke tanıtımlarına büyük katkı sunan Expo etkinliklerine bir kez daha damga vurmaya hazırlanıyor.

Türkiye bu yıl “Yeşil Yaşa Daha İyi Yaşa” temasıyla 29 Nisan-7 Ekim tarihleri arasında Pekin’de gerçekleştirilecek Expo 2019’a Türkiye Pavyonu ile katılacak. 110 ülke ve uluslararası kuruluşun katılımıyla gerçekleştirilecek etkinliğe 16 milyon kişinin ziyaret etmesi bekleniyor. “Geleceği Yeşil ile Kucakla” teması ile yer alacakları EXPO 2019’un Türkiye’nin katıldığı 20’inci EXPO olacağını belirten Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan “EXPO 2019 kapsamında her ülkeye 1 gün veriliyor ve o ülke kendisini her alanda tanıtma ve etkinliklerini yapma fırsatı buluyor. 1 Temmuz da bizim millî günümüz. O gün ile ilgili güzel hazırlıklarımız var. Folklor gösterilerimiz var, Türk sanatı ile ilgili gösterilerimiz var. İnşallah ülkemizi hep beraber orada en iyi şekilde temsil edip, Türk ürününü, Türk kalitesini, Türk medeniyetini Türk kültürünü bütün dünyaya tanıtma fırsatı bulacağız” dedi.
Pekcan, 2016 yılında Antalya’da düzenlenen EXPO’yu hatırlatarak, Çin’in Çin Bahçesi’ni Türkiye’ye hediye ettiğini belirterek şu değerlendirmede bulundu: Çin bize bahçesini hediye ederken, bizim 2019 kapsamında yaptığımız çalışmalarda organizasyon tarafından Çin’de çok büyük takdir toplamış ve bizden kalıcı hâle getirilmesini talep etmişlerdir. Biz de memnuniyetle kendi pavyonumuzu Çin’e hediye etmekten onur duyacağız. Pekin 2019 EXPO’yu Türkiye-Çin dostluğunun etkileyici bir kanıtı olarak, Türkiye’nin, Türk ürünlerinin kalitesini, lezzetini bütün dünyaya tanıtacak bir fırsat olarak görüyoruz. Türk Tanıtım Grubu kanalıyla Türkiye’nin bütün yöresel ürünlerinin mücevherinden, fındığına, zeytinyağına bütün ürünlerin tanıtımı için de bir fırsat olacağını görüyoruz. Bu arada çeşitli zamanlarda ve platformlarda Türkiye’nin kültürel etkinlikleri de olacak, ürün tanıtımları olacak, lezzet tadımları olacak. Sadece ürün ve mal tanıtımı değil, Türkiye’nin de tanıtımı aynı zamanda, turizm alanına da büyük katkı sağlayacak bir atmosfer oluşturduğunu görüyorum.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...