İmarsız araziler tarıma

İmarsız  araziler tarıma

EKONOMİ Haberleri

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, tarımsal üretimin artması noktasında tarım arazilerini üreticiyle buluşturmayı sürdürüyor.

Sefa Bilgitekin ANKARA

Dün Resmî Gazete’de yayımlanan kararla, imar planı bulunmayan araziler, kooperatiflere ve üretici birliklerine 20 yıllığına kiraya verilebilecek. Kiralanacak tarım arazilerinin seracılık faaliyetlerinde kullandırılma zorunluluğu dikkat çekiyor. Böylece, meyve ve sebzede kontrollü üretim ve fiyat artışlarının önlenmesi de sağlanacak. Kiraya verilecek tarım arazileri, sözleşmelerin imzalanmasının itibaren 15 gün içerisinde sahibine teslim edilecek. Kiracı ise en fazla altı ay içerisinde faaliyetlerine başlamak zorunda olacak. Bakanlık ağustos başında da, belediye sınırları içerisinde yer alan tarım arazilerini ecrimisil ödenerek, vatandaşlara satma kararı almıştı.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...