Koronavirüse 150 çözüm önerisi

Koronavirüse 150 çözüm önerisi

EKONOMİ Haberleri

Koronavirüsün sebep olduğu sosyal, ekonomik ve sağlık alanındaki meselelere çözüm arama misyonuyla kurulan Coronathon Türkiye ekibi, birçok girişimci, sivil toplum kuruluşu, Boğaziçi Üniversitesi, ODTÜ ve İTÜ gibi üniversitelerin teknoloji geliştirme merkezleri ve Sanayi ve Teknoloji Bakanlığının da desteğiyle online yarışma düzenledi.

Ekibin sosyal medya üzerinden başlattığı “Çözümün Bir Parçası Ol” kampanyasına 1.500’den fazla girişimci başvurdu. 120’den fazla uzman mentor ile bire bir görüşme fırsatı bulan girişimciler 48 saat boyunca ekipler hâlinde proje üreterek koronavirüs salgınının etkilerine karşı çözüm aradı. 48 saat aralıksız süren online yarışmada 150 çözüm önerisi üretilirken finale kalan 30 projeden jüri tarafından değerlendirilerek 12’si seçildi. 12 proje arasında sağlık hizmetinden, uzman spor eğitmenlerini buluşturacak online spor programlarına, koronavirüs teşhisi konan kişilerin temas ettiği kişileri tespit edecek yazılıma kadar birçok proje bulunuyor. Birinciliği kazanan “Medibook” ise salgın süresince hastaneye gitmesi istenmeyen ancak sağlık hizmeti almaya devam etmesi gereken grupların görüntülü, uzaktan takip modülleri ile sağlık hizmet almasını sağlamayı amaçlıyor.

 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...