Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Kırsaldaki dar gelirliye 40 bin lira ev desteği

Kırsaldaki dar  gelirliye 40 bin  lira ev desteği

EKONOMİ Haberleri

Devlet, oturulamayacak derecede eski, bakımsız ve sağlıksız evlerde yaşayan ihtiyaç sahibi ailelere; evlerinin yapımı, onarımı ve ev eşyası alımına yönelik barınma yardımında artışa gitti.

Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışmayı Teşvik Fonu kaynakları ile gerçekleştirilen yeni yardımları açıklayan Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk "Betonarme ev yapımına ilişkin bir hanenin alabileceği azami destek tutarını 25 bin liradan 40 bin liraya, ev onarımında ise 15 bin liradan 20 bin liraya çıkardık. Ayrıca prefabrik ev yapımı yardımı kapsamında bir hanenin alabileceği azami yardım tutarını 20 bin liradan 30 bin liraya yükselttik. Daha önce 3 bin lira olan, afet olayları sonrasında yapılan ev eşyası yardımlarımızı 5 bin lira olarak revize ettik" dedi. Muhtaçlık kriterleri esas alınarak sosyal yardımlar dâhilinde verilen barınma yardımları, daha çok kırsal alanda kendilerine ait evlerde ikamet eden ihtiyaç sahibi hanelerin evlerindeki hayat şartlarının iyileştirilmesine yönelik yapılıyor.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...