Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Otomotivde kâr patlaması

Otomotivde kâr patlaması

EKONOMİ Haberleri

Borsa İstanbul'da işlem gören otomotiv sektörü şirketlerinin net kârı, 2020'nin ilk çeyreğinde geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 72,8 artarak 1 milyar 171 milyon liraya ulaştı.

Kârını geçen yılın aynı dönemine göre yaklaşık yüzde 31,7 artıran Ford Otosan, 629,4 milyon lirayla en yüksek kâr açıklayan otomotiv şirketi oldu. Bu dönemde en yüksek ikinci kârı 346,2 milyon lira ile TOFAŞ Otomobil Fabrikası elde etti. TOFAŞ, yılın ilk çeyreğinde 2019'un aynı dönemine göre yüzde 6,6'lık kar artışı sağladı. Geçen yılın ilk çeyreğinde 69,5 milyon lira zarar açıklayan Doğuş Otomotiv, 124,1 milyon lira, 11 milyon lira zararla tamamlayan Otokar da bu yılın aynı döneminde 22,3 milyon lira kâr açıkladı. Bu dönemde hisse senedi fiyatı en çok gerileyen şirket, yüzde 33,3 ile TÜMOSAN Motor ve Traktör oldu. TÜMOSAN Motor ve Traktör'ü, yüzde 29,8 ile TOFAŞ Otomobil takip etti. Öte yandan otomotiv firmalarının ikinci çeyrekte kârının pandemi etkisiyle düşmesi bekleniyor.

 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...