İstanbul Havalimanı Avrupa'nın En İyisi

İstanbul Havalimanı Avrupa'nın En İyisi

EKONOMİ Haberleri

İstanbul Havalimanı, Uluslararası Havalimanları Konseyi (ACI) tarafından düzenlenen "16th ACI Europe Awards" kapsamında, "Dijital Dönüşümde Avrupa'nın En İyi Havalimanı" ödülüne layık görüldü.

Henüz tasarım aşamasındayken dahi teknolojiyi her noktaya entegre etmesi sebebiyle Dijital Dönüşüm kategorisinde ödül alan İstanbul Havalimanı'na ödülü, Belçika'nın başkenti Brüksel'de dün düzenlenen törende takdim edildi. İGA İcra Kurulu Başkanı ve Genel Müdürü Kadri Samsunlu, yolcuların en önemli talebinin dijital seyahat tecrübesi yaşamak olduğunu söyledi.

YÜZ VERİSİYLE ALIŞVERİŞ
Samsunlu, İstanbul Havalimanı'nda 6 ay içinde hayata geçmesi planlanan en iddialı teknolojik uygulamanın "biometri/yüz verisiyle yolculuk ve alışveriş" imkânı olacağına dikkati çektiği açıklamada "Uygulama ile yolcunun bileti, pasaportu ve dijital biometrik verisi mobil uygulama üzerinden eşleştirilecek, yapay zekâlı akıllı sohbet sistemi projemizle yolcularımıza anlık bilgilendirmeler de yapacağız" dedi.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...