Artaş Holding Yönetim Kurulu Başkanı Süleyman Çetinsaya: Kentsel dönüşüme girmekten korkuyoruz

Düzenleyen: / Kaynak: Türkiye Gazetesi
- Güncelleme:
Artaş Holding Yönetim Kurulu Başkanı Süleyman Çetinsaya: Kentsel dönüşüme girmekten korkuyoruz

Ekonomi Haberleri  / Türkiye Gazetesi

Vatandaşın kazanç hırsı, bir evi varken iki ev istemesinin inşaat sektörünü çok yorduğunu anlatan Süleyman Çetinsaya “Kentsel dönüşüme girmekten korkuyoruz. Sen sağlıksız bir ev yapacaksın; ‘Devlet gelsin yapsın. Benim oğlum var ona da bir daire versin.’ Bunları yanlış ve mantıksız buluyorum” dedi.

ÖNDER ÇELİK'İN HABERİ

Artaş Holding Yönetim Kurulu Başkanı Süleyman Çetinsaya, bugüne kadar 40 bine yakın konutu sahiplerine teslim ettiklerini belirterek “Verdiğimiz sözlerin arkasında her zaman durduk ve projelerimizi zamanında teslim ettik. Bu yıl teslim edeceğimiz projelerimizde de söylediğimiz gibi sözümüzün arkasında, geleceğin yanındayız” dedi. Bu yıl teslim edecekleri 6 projeye ilişkin düzenledikleri toplantıda konuşan Çetinsaya, kentsel dönüşüm ve İstanbul’da tamamlanamayan konutlara ilişkin de değerlendirmelerde bulundu.

Süleyman Çetinsaya, kentsel dönüşümde hiç kimsenin devletten bir şey beklememesi gerektiğini ifade ederek “Maalesef bizim insanımızın kazanç hırsı, bir evi varken iki ev istemesi bunlar inşaat sektörünü çok yoruyor. Kentsel dönüşüme girmekten korkuyoruz. Sen sağlıksız bir ev yapacaksın; ‘Devlet gelsin yapsın. Benim oğlum var ona da bir daire versin.’ Bunları yanlış ve mantıksız buluyorum. Bunların olmaması gerekiyor. Hükûmetten beklemek değil vatandaşın vicdanına sorması, kendini kontrol etmesi gerekiyor” diye konuştu. 

100 BİN KONUT YARIM KALDI

Şu anda sadece İstanbul’da tamamlanmamış 100 bin konut olduğuna işaret eden Çetinsaya, özetle şu yorumu yaptı: Yüzde 80, 90, 95’i bitmiş, satılmış bu konutlar vatandaşa teslim edilemiyor. Devletimiz bir taraftan İstanbul’a 50 bin konut yapmak için çaba sarf ediyor ama ortada 100 bin konut 5-7 seneden beri duruyor. Hukuka intikal etmiş deniyor. Durduğu yerde o binalar millî bir servet, çürüyecek. Bir çare düşünmek lazım bunlara… Müteahhitlik kanunu gelsin. Hak ediş usulü olmalı. Örneğin 100 daire üzerinde bankalar devrede olacak. Banka benim başımda amirim olacak. Vatandaş konutun parasını bankaya ödesin. Banka da inşaattaki ilerlemeye göre hakkedişi müteahhide ödemeli...

6 PROJE TESLİM EDECEK

Artaş Holding, bu yıl 6 proje teslim edecek. Avrupa Konutları Saklıvadi, Avrupa Konutları Esentepe, Artaş Ticaret ve Sanayi Merkezi, Avrupa Residence Yamanevler, Avrupa Konutları Ata ve Avrupa Konutları Yenimahalle projelerinde 2.602 konut ve 405 ticari ünitenin teslimini yapacak olan şirket, 2025’te ise 4 projeyi hayata geçirmeyi planlıyor. Süleyman Çetinsaya, 2025’te hayata geçirilecek projelerin ikisinin 3.500 konuttan oluşacağını ve Vadistanbul’un devamı niteliğinde olduğunu söyledi. Çetinsaya, diğer projelerin ise Şişli ve Güneşli’de olduğunu ve 1.300 konuttan oluşacağını anlattı.

Düzenleyen:  - Ekonomi
Kaynak: Türkiye Gazetesi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...