Google Linke Tıkla, Türkiye Gazetesi'ni Google Favorilerine Ekle!

Borsa haftaya yükselişle başladı

Borsa haftaya yükselişle başladı
Fotoğraf Başlığı Borsa haftaya yükselisle basladi

Borsa İstanbul'da BIST 100 endeksi, haftaya yüzde 0,50 yükselişle 100.589,08 puandan başladı.

Kaydet
a- | +A

Borsa İstanbul'da BIST 100 endeksi açılışta 110,85 puan artarken, bankacılık endeksi yüzde 0,10, holding endeksi de yüzde 0,23 değer kazandı. Sektör endeksleri arasında en fazla kazandıran yüzde 1,08 ile menkul kıymet yatırım ortaklığı, en çok gerileyen ise yüzde 0,33 ile sigorta oldu.

Cuma günü pozitif bir başlangıç yapan ve 100.838,70 puana kadar yükselen BIST 100 endeksi, ABD'de açıklanan tarım dışı istihdam verisinin beklentilerden iyi gelmesinin ardından düşüşe geçerek günü yüzde 0,54 azalışla 100.084,37 puandan tamamladı.

ABD'de cuma günü açıklanan tarım dışı istihdam verisinin beklentilerden iyi gelmesi sonrasında dolar küresel piyasalarda değerlenirken, New York Borsaları günü yükselişle tamamladı.

Whatsapp İkon Facebook İkon Bağlantıyı Kopyala
Yayın Tarihi |
Haberle İlgili Daha Fazlası
Adana Asayiş Ekonomi
Bizi Takip Edin Bizi Takip Edin
YORUMLAR
ÖNE ÇIKANLAR
SONRAKİ HABER

Haber Asistanı

Son 30 günün haberleri
📰

Türkiye Gazetesi Haber Asistanına Hoş Geldiniz!

Son 30 güne ait haberleri, spor gelişmelerini veya yazar yazılarını sorgulayabilirsiniz.